Amstelveen, 10 april 2014

Mitsubishi Outlander toont nieuw gezicht

Subtiele designaanpassingen en nog completer

Twee jaar na zijn introductie krijgt de derde generatie Mitsubishi Outlander een subtiele facelift. Daarnaast zijn de uitvoeringen nog completer en de prijzen aangescherpt. De nieuwe Mitsubishi Outlander is nu verkrijgbaar vanaf €29.990,- en standaard nog rijker uitgerust. Hierdoor is de Outlander 2.0 Business Edition nu de voordeligste 7-zitter met standaard automatische transmissie (CVT).

De aanpassingen van de Mitsubishi Outlander hebben alleen betrekking op de benzine- en dieseluitvoeringen. De Outlander PHEV blijft ongewijzigd, want deze onderscheidt zich al door diverse specifieke Outlander PHEV stijlelementen.

Technische aanpassingen
Dankzij een verfijning van het onderstel en de CVT (automatische transmissie) biedt de Outlander nu nog meer rijcomfort. Daarnaast voldoet de Outlander ook aan de nieuwe EU-regelgeving, met de toepassing van TPMS (bandenspaningcontrole-systeem). Ook beschikt de Outlander nu over GSI (Gear Shift Indicator). Dit systeem assisteert de bestuurder bij het optimaliseren van de schakelmomenten, om zo brandstof te besparen en de CO₂-uitstoot verder terug te dringen.

Sportieve stijlelementen
Het nieuwe, strakkere design van de Outlander zet een nog sportievere toon met een aantal opvallende nieuwe stijlelementen* waaronder;

  • Een nieuwe, prominente grille, voor een krachtigere uitstraling
  • De dag-rijverlichtinglampen zijn ondergebracht in een mat zwarte en met chroom afgewerkte  behuizing
  • LED achterlichten
  • Zilverkleurige roofrails
  • De 4WD-uitvoeringen onderscheiden zich voorts met zwarte sierlijsten rond de wielkasten en zilverkleurige skid plates aan voor- en achterzijde voor een nog robuustere uitstraling.
  • De Outlander Instyle 4WD heeft bovendien nieuwe two-tone 18 inch lichtmetalen velgen

*afhankelijk van de uitvoering

Standaard nog rijker uitgerust
De Mitsubishi Outlander werd nog rijker uitgerust met standaard nu ook een wegklapbare derde zitrij, CVT (automatische transmissie) voor de benzinevarianten, MMCS navigatiesysteem,  achteruitrijdcamera, keyless operation systeem en een  DAB+ tuner. Naast de veranderingen in uiterlijk, prijs en uitrusting, hebben de uitvoeringen ook een nieuwe benaming.

Voor de Outlander kent Mitsubishi nu vier uitrustingsniveaus: de Business Edition 2WD, de Business Edition 4WD, de Instyle 2WD en de Instyle 4WD. De Mitsubishi Outlander is in deze uitvoeringen leverbaar met een 2.0 liter MIVEC benzinemotor of een krachtige 2.2 liter DI-D dieselmotor.

Scherpst geprijsde 7-zitter met CVT
De vanafprijs van de nieuwe Outlander line-up is nu € 29.990,- en deze geldt voor de 2.0 CVT Clear Tec Business Edition 2WD. Deze uitvoering is standaard voorzien van onder andere CVT (automatische transmissie), 7-zitplaatsen, Dual-zone klimaat controle, cruise control, bluetooth carkit, Keyless Operation System (KOS) met start/stop-knop en het Mitsubishi Multi Communication System (MMCS) met navigatiesysteem, radio en cd/mp3-speler, DAB+ en lichtmetalen velgen.