Amstelveen, 19 oktober 2016

Mitsubishi Motors proud partner van de Noordkaap Challenge

Zware tocht naar het uiterste noorden van Europa voor het goede doel

Mitsubishi Motors Nederland is de officiële en exclusieve automotive partner van de Noordkaap Challenge 2016. Deze 7.000 kilometer lange, 13-daagse trip naar het noordelijkste puntje van Europa staat volledig in het teken van 3FM Serious Request, waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor het Rode Kruis. Mitsubishi Motors verschijnt met vijf auto’s aan de start. De crew zet ze ter support in als lead-auto, hekkensluiter en media-auto en gebruikt ze om de Challenge in goede banen te leiden.

De Noordkaap Challenge is het grootste automotive evenement tijdens 3FM Serious Request en vraagt dit jaar aandacht voor longontsteking: een ‘stille ramp’ die jaarlijks het leven van ruim 900.000 kinderen eist. Onderweg voeren de teams – vaak uitdagende – opdrachten uit voor het goede doel. Het doel van de Noordkaap Challenge is om een zo hoog mogelijk bedrag op de cheque te kunnen schrijven, die na de finish aan de DJ’s in het Glazen Huis wordt overhandigd.

De Noordkaap Challenge wordt voor de zesde keer gehouden en staat bekend als een zware trip in extreme winterse omstandigheden. Voor de trip kan de crew gebruikmaken van een drietal modellen. Dat zijn de ruime en comfortabele Outlander, waar de crew voldoende bagage in kwijt kan en de Outlander PHEV met het intelligente S-ACW systeem. Verder staat de onverzettelijke L200 ter beschikking. Dit  sierlijke werkpaard leent zich door zijn laadbak uitstekend voor het maken van rijshots. De auto’s worden geprepareerd voor de wintercondities onderweg. Veel toevoegingen op de deelnemende auto’s van Mitsubishi zijn echter niet nodig, want Mitsubishi Motors voelt zich met zijn robuuste modellen en beproefde vierwielaandrijving prima thuis in zware omstandigheden.

De circa 150 deelnemers aan de Noordkaap Challenge 2016 zullen tevens verrast en geëntertaind worden door Mitsubishi Motors. In december wordt bekendgemaakt op welke wijze dat gebeurt. De Noordkaap Challenge 2016 start 7 december vanaf het mediapark in Hilversum, live te volgen via 3FM radio en online, en eindigt in Breda bij het Glazen Huis van 3FM. Het event is van 7 tot en met 19 december ook te volgen via http://www.noordkaapchallenge.com/ en op de social media kanalen van zowel Mitsubishi Motors Nederland als van de Noordkaap Challenge.