Amstelveen, 2 mei 2011

Mitsubishi Colt opnieuw meest betrouwbare auto in zijn klasse

In 2010 bleek de Mitsubishi Colt volgens de Duitse ADAC pechstatistieken opnieuw de meest betrouwbare Japanse auto in zijn klasse. Hiermee bevestigt de Colt eens temeer zijn toppositie in kwaliteit in dit onafhankelijke onderzoek onder de meest verkochte auto’s in Duitsland.

De pechstatistieken voor 2010 zijn gebaseerd op de 4,25 miljoen keer dat de ‘gele engelen’ van de ADAC moesten uitrukken bij pech onderweg. Voor de beoordeling verdeelde men de auto’s in zes klassen: de minicompact, de compacte auto, lagere middenklasse, middenklasse, hogere middenklasse/topklasse en minibussen/transporters

Dubbel Plus waardering
In dit onderzoek, dat tevens deel uitmaakt van het merkenonderzoek AutomarxX binnen de ADAC, worden auto’s van één tot zes jaar in aanmerking genomen. Deze moeten minstens drie opeenvolgende jaren in essentie ongewijzigd zijn gebouwd en in één jaar minimaal 10.000 maal nieuw zijn toegelaten. De Mitsubishi Colt draagt sinds 2005 de Dubbel Plus waardering van de ADAC voor auto’s die aanzienlijk minder storinggevoelig zijn dan hun klassegenoten. De betrouwbaarheidsscore van de Mitsubshi Colt in het kort:

• Uitmuntende derde plaats algemeen in de ADAC pechstatistieken
• In totaal werden 23 voertuigen in de compactklasse beoordeeld
• Sinds 2005 klasseaanvoerder in betrouwbaarheid

Betrouwbaar en zuinig
Sinds de facelift in 2009 heeft Mitsubishi al bijna 6000 Colts in Nederland verkocht. Naast bewezen betrouwbaar is de Colt ook bijzonder zuinig en milieuvriendelijk dankzij de ClearTec technologie. ClearTec omvat een Auto Stop & Go-systeem, een speciale dynamo die ervoor zorgt dat de accu oplaadt tijdens het afremmen, speciale banden met een lage rolweerstand, geoptimaliseerde overbrengingsverhoudingen in de versnellingsbak en speciale motorolie met een lage viscositeit voor minder wrijvingsweerstand in de motor. Dit alles zorgt ervoor dat de Colt naast zijn uitstekende prestaties ook nog eens een laag brandstofverbruik heeft van slechts 4,9l/100km. Hiermee behoort de Colt tot de zuinigste benzineauto´s in zijn segment. Zo heeft de Colt 1.1 een CO2-uitstoot van 115gr/km, een A-label en 20% bijtelling. De Colt is al verkrijgbaar vanaf € 10.599,-.

www.mitsubishi-motors.nl