Amstelveen, 9 november 2011

Yes-R rijdt met speciale ASX door een Wonderful World

Bekend Nederland heeft er een enthousiaste Mitsubishi-rijder bij. Rapper Yes-R kreeg afgelopen woensdag bij de Hoornse dealer Peter Ursem de sleutels van zijn ASX in handen. Aangestoken door zijn vrienden, de zangers Ben en Dean Saunders, rijdt Yes-R voortaan in een volledig aangepaste variant van Mitsubishi’s immens populaire cross-over.

Een dag voor de grote gebeurtenis twitterde hij al: ‘Morgen mijn nieuwe auto ophalen uberrrr trots! Mitsubishi ASX in Ursem styling.’ Dat zijn opwinding niet voor niets was, bleek wel uit het uiteindelijke resultaat. Zijn toch al stoere, spierwitte ASX 1.6 Intense is verder verfraaid met grote, antracietkleurige velgen in achttien inch, speciale zwart lederen bekleding en het uitlaatsysteem van een Lancer EVO. Een hoogstaand carentertainment systeem, inclusief achteruitrijcamera, ontbreekt in de auto van de artiest uiteraard niet.

Razend enthousiast
Terwijl zijn nieuwste hitsingle, Wonderful World, die hij samen met Dean Saunders zingt,  door de showroom schalde, liep de sympathieke rapper goedkeurend om zijn nieuwe auto. Hij vertelt: “Ik viel voor dit model toen ik met Dean in zijn ASX onderweg was naar een optreden. Ik vond de auto echt lekker rijden en Dean vertelde razend enthousiast hoe goed de auto hem beviel. We zijn naar Peter Ursem gereden en tien minuten later was de koop gesloten!” Dean Saunders, die Yes-R bij de aflevering vergezelde, zegt lachend: “Dat heeft de dealer aan mij te danken, hoor. Ik ben een echte ambassadeur van de ASX!”

ASX-rap
Yes-R, die verwacht 50.000 km per jaar met de ASX te gaan rijden, roemt de hoge zit en de robuuste uitstraling. “Mijn zoontje vindt ‘m echt helemaal te gek. De ruimte in de auto is erg prettig, zeker nu ik een gezin heb. Bovendien ben ik geen kuddedier en hecht weinig waarde aan een dure auto. Maar ik werk hard en dan mag je best in iets moois rijden. De ASX is standaard al een stoere bak, maar die extra’s maken ‘m echt af.” Om er vervolgens aan toe te voegen: “Moet je er nog effe een rappie van horen?”

Ik kom voorbij in een flits
Dit is Yes-R in de spits
Je ziet me rijden in een Mitsubishi
Niet zomaar een, maar een ASX

Succesnummer
De Mitsubishi ASX is sinds zijn introductie in 2010 uitgegroeid tot een succesnummer. De pittige maar tegelijk zeer zuinige motoren, een 1.6 ClearTec benzinemotor en een 1.8 DI-D diesel, maken de cross-over tot een prettige reisauto. Ook veiligheid staat op een hoog plan. Active Stability and Traction Control, een grote hoeveelheid airbags en een sterke carrosseriestructuur zijn standaard. In de strenge crashtest van de EuroNCAP haalde de ASX de maximale score van vijf sterren. De Mitsubishi ASX is leverbaar vanaf 21.799 euro.

Auto’s voor een jong publiek
Voor Pieter Ursem, eigenaar van Mitsubishi-dealer Peter Ursem, is het de derde ASX die hij aan een bekende artiest aflevert. Hij legt het uit: “Ik heb veel contact met Ben en Dean Saunders, over van alles en nog wat, maar vooral ook over auto’s. Ik ben zelf ook jong en weet wat in hun wereld leeft. Yes-R kon maar moeilijk een keuze maken voor zijn nieuwe auto. Het feit dat Ben en Dean ook in een ASX reden trok ‘m over de streep. Het is een bewijs dat Mitsubishi modellen bouwt, die een jong publiek aanspreken. Het zijn supergave auto’s voor een betaalbare prijs.”