Amstelveen, 24 januari 2011

Winnares ‘Iedereen Geluk’ dolblij met Mitsubishi Lancer Sportback

Hoofdprijswinnares Mieke Lijten (53) uit Nuenen haalde op donderdag haar fonkelnieuwe Mitsubishi Lancer Sportback op bij Mitsubishi-dealer VDNS in Helmond. Lijten won de Lancer nadat ze had deelgenomen aan de cadeauactie Iedereen Geluk op de website van het Algemeen Dagblad.

Het Algemeen Dagblad hield december vorig jaar de Iedereen Geluk cadeauactie. Elke deelnemer aan de actie viel in de prijzen. De prijzenpot varieerde van kortingen bij een bekende platenzaak en mobiele telefoons tot aan LCD-tv’s en een keuken. De hoofdprijs was een Mitsubishi Lancer Sportback Edition One ter waarde van 18.299 euro. Mevrouw Lijten was naar eigen zeggen totaal van slag toen op de website bleek dat zij de winnaar van de hoofdprijs was. “Even dacht ik dat het een grap was. Zo’n grote prijs winnen overkomt namelijk altijd alleen een ander, hield ik mezelf voor. Maar aan het eind van de dag kreeg ik een telefoontje van het Algemeen Dagblad. Het was dus echt waar! Ik was er helemaal van ondersteboven en kon het maar niet geloven. Mijn man en ik hadden sowieso nog nooit een nieuwe auto gehad”, reageert een dolblije Lijten.

Eerste kennismaking
De winnares kende de Lancer Sportback alleen van de Iedereen Geluk-actie en had de Mitsubishi nog nooit in het echt gezien. Pas toen ze bij dealer VDNS in Helmond de kleur van haar auto mocht uitkiezen, maakte ze kennis met de sportieve Mitsubishi. “Ik vond het meteen een prachtige auto en kreeg gelijk zin om ermee te gaan rijden. En nu kan dat eindelijk. Mijn man en ik hebben nog wel even getwijfeld of we de Lancer Sportback niet zouden inruilen voor een ander model. Maar toen we zagen om welke auto het ging, besloten we ’m meteen te houden.”
Grote plannen met de Lancer Sportback heeft het tweetal nog niet gemaakt. “We rijden langs familie en vrienden om ’m te laten zien en ik ga er mee naar m’n werk. Daarna kijken we wel verder. Eerst maar eens samen genieten van de eerste kilometers.”

Edition One
Lijtens Lancer Sportback Edition One beschikt over een rijke basisuitrusting, zoals fraaie 16-inch lichtmetalen wielen, dakspoiler en chromen raamlijsten op de portieren. Verder zijn zaken als airconditioning, elektrisch bedienbare ramen en spiegels (verwarmd), een multi-mode keyless entry-systeem en radio cd/mp3- speler met 6 speakers en bediening op het stuurwiel standaard. Onder de kap schuilt een efficiënte 1.6-liter ClearTec-motor met 117 pk en 154 Nm koppel. Dankzij energiebesparende toepassingen, zoals het Auto Stop & Go-systeem, blijven de uitstoot- en verbruikcijfers uiterst bescheiden: de CO2-emissie bedraagt 133 gr/km bij een gecombineerd verbruik van 5,7 liter/100 km (1 op 17,5). Deze cijfers zijn goed voor een groen energielabel A en 20% bijtelling. De Lancer Sportback is al verkrijgbaar vanaf €18.299,-