Amstelveen, 6 december 2018

Wereldwijde lofbetuigingen voor Mitsubishi Outlander PHEV

Bestverkochte plug-in hybride SUV valt opnieuw in de prijzen

Terwijl de Mitsubishi Eclipse Cross de afgelopen weken meerdere onderscheidingen in de wacht sleepte, blijft ook de grotere Mitsubishi Outlander PHEV de prijzenkast vullen. In de eerste plaats won de SUV in de categorie ‘alternatieve aandrijving’ bij de 2018 OFF ROAD Awards van het bekende Duitse magazine.

Iets zuidelijker slaagde de bekende Zwitserse ‘hyper-miler’ Felix Egolf erin om met een Outlander PHEV een afstand van maar liefst 801,1 km af te leggen op een enkele batterijlading en een enkele tank benzine.

De route liep van Rothenburg (nabij Luzern) via Salzburg (in Oostenrijk) naar Samnaun. Het hoogteverschil bedroeg maximaal 6.000 meter – typerend voor de uitdagende rijomstandigheden in Zwitserland – en de reis eindigde met een gemiddeld brandstofverbruik van slechts 5,47 l/100 km en een gemiddeld elektriciteitsverbruik van 1,21 kWh/100 km. Daarbij werd 60% van de route volledig elektrisch afgelegd.

Ondanks dat deze route niet representatief is voor het dagelijkse rijpatroon, zegt deze prestatie wel veel over de technologische kwaliteiten van de Outlander PHEV – waarmee volgens het nieuwe WLTP-protocol probleemloos een CO2-emissie van 46 g/km werd vastgesteld, terwijl de meeste concurrenten geheel werden teruggetrokken van de Europese markt.

Green SUV of the YearTM 2019
Tijdens AutoMobility LA op de Los Angeles Auto Show werd de Mitsubishi Outlander PHEV onderscheiden voor zijn toonaangevende milieuprestaties tegen een betaalbare prijs. Daarmee werden enkele fabrikanten verslagen die behoren tot de grootste ter wereld.

“SUV-rijders willen steeds efficiënter en milieuvriendelijker rijden, zonder in te leveren op het gebied van stijl, gemak en rijgedrag dat verwacht wordt van een SUV”, aldus Ron Cogan van Green Car Journal en GreenCarJournal.com. “Met zijn parallel-geschakelde plug-in hybride aandrijflijn, volledig elektrische rijmodus en exceptionele SUV-functionaliteiten voldoet de Mitsubishi Outlander PHEV ruimschoots aan alle eisen. Het is de verdiende winnaar van de Green SUV of the YearTM 2019-verkiezing.”

De Green Car AwardsTM van Green Car Journal zijn uitgegroeid tot een toonaangevende erkenning op het gebied van van milieubewuste voertuigen en fabrikanten in de automobielindustrie.

Bestverkochte plug-in hybride in Canada
Voor het eerst in Canada wist een plug-in hybride in een kalenderjaar de grens van 5.000 verkochte eenheden te passeren. Mitsubishi Motor Sales of Canada Ltd. (MMSCAN) heeft de primeur met 5.052 verkochte stuks van de Mitsubishi Outlander PHEV (year-to-date), waarmee het model zijn positie als bestverkochte plug-in hybride in Canada verder verstevigt.

“Canadezen realiseren zich steeds meer dat de elektrische Mitsubishi Outlander PHEV veel meer te bieden heeft. Québec is verantwoordelijk voor de beste maandresultaten. De meeste klanten reden hiervoor uitsluitend op benzine. Met de eerste betaalbare plug-in hybride SUV helpen we om de acceptatie van EV’s te vergroten. Daar zijn we erg trots op”, aldus Tony Laframboise, President en CEO bij MMSCAN.

In Europa (MME34-regio) zijn tussen januari en november 2018 in totaal 21.634 exemplaren van de Mitsubishi Outlander PHEV verkocht, een stijging van 22% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.