Amstelveen, 20 november 2013

Wereldprimeurs op Tokyo Motor Show

Pers maakt kennis met Mitsubishi Motors’ schone conceptcars

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) opende de Tokyo Motor Show 2013 met drie wereldprimeurs. Op de persdag van 20 november kregen de verzamelde journalisten voor het eerst de aangekondigde drie conceptcars te zien. Het betreft een fullsize 4WD SUV  (Concept GC-PHEV), een compacte 2WD SUV (Concept XR-PHEV), beide met PHEV-technologie (Plug-in Hybrid Electric Vehicle), en een compacte, zuinige hybride MPV (Concept AR). Alle drie vertegenwoordigen ze MMC’s nieuwe designfilosofie @earth TECHNOLOGY

Reputatie
@earth TECHNOLOGY staat voor maximaal rijplezier en comfort, in combinatie met robuustheid, veiligheid en zorg voor het milieu. Op het gebied van SUV’s geniet Mitsubishi Motors een uitstekende reputatie. Niet in de laatste plaats door de vele autosportsuccessen zoals in de Dakar Rally, die het merk meermaals wist te winnen. Met deze concept-SUV’s legt MMC de lat bijzonder hoog wat betreft de milieuprestaties. Met baanbrekende PHEV-technologie, waarmee kracht en zuinigheid worden gecombineerd door zoveel mogelijk elektrisch te rijden.

Ruim en compact
Ook de MITSUBISHI Concept AR past prima in het rijtje van MMC’s vernieuwende @earth TECHNOLOGY. Deze verrassend ruime en toch compacte MPV haalt maximaal rendement uit een 1.1-liter MIVEC-turbomotor, gekoppeld aan een lichtgewicht Belt Start Generator hybride systeem. Ondanks zijn compacte buitenafmetingen (l x b x h / 4.350 x 1.780 x 1.690 mm) biedt hij plaats aan zes inzittenden. Zijn hybride aandrijflijn maakt een brandstofverbruik mogelijk van 1 l op 24 km.

Productierijp
De drie conceptcars van Mitsubishi Motors verkeren op de stand in Tokio in goed gezelschap. De Outlander PHEV in productie-uitvoering en de offroad uitvoering die dit jaar succesvol finishte in de FIA Asia Cross Country Rally, tonen aan hoe dicht MMC’s conceptcars de productierijpheid benaderen. Zowel qua vernieuwend design als met beproefde technologie. Op de publieksdagen zijn in totaal 17 auto’s te bewonderen op de Mitsubishi Motors-stand, waaronder de spectaculaire MiEV Evolution II. De elektrische raceauto die dit jaar als tweede finishte in zijn klasse tijdens de Pikes Peak International Hill Climb in de Verenigde Staten.

Extra informatie
Zie voor de complete line-up op de Mitsubishi Motors-stand de tabel op pagina 2. Ook is er een speciale website waarop u de laatste informatie over de MMC-modellen op de Tokyo Motor Show kunt nalezen (Engelstalig).

Bijlage conceptcars: in de bijgevoegde (Engelstalige) pdf leest u meer over de genoemde Mitsubishi conceptcars en andere bijzondere modellen op de Mitsubishi Motors-stand.

MMC line-up Tokyo Motor Show 2013

Model Aantal getoondevoertuigen Toelichting
Pers-dag Publieks-dagen
MITSUBISHI Concept GC-PHEV 1 1 Conceptcar, wereldprimeur
MITSUBISHI Concept XR-PHEV 1 1 Conceptcar, wereldprimeur
MITSUBISHI Concept AR 1 1 Conceptcar, wereldprimeur
MITSUBISHI Concept GR-HEV 1 Conceptcar, voor het eerst getoond op de Motor Show van Genève 2013
Outlander PHEV 1 1 Productiemodel
Outlander PHEV 1 1 Showmodel, succesvol gefinisht in de FIA Asia Cross Country Rally 2013
i-MiEV 1 1 Productiemodel, i in sommige markten
MiEV Evolution II 1 1 Showmodel, tweede in zijn klasse tijdens de Pikes Peak International Hill Climb 2013
Pajero 1 Productiemodel, aangedreven door een Clean Diesel-motor, Montero of Shogun in sommige markten
Delica D:5 1 Productiemodel, aangedreven door een Clean Diesel-motor
Outlander 1 Showmodel, modeljaar 2014
RVR 1 Productiemodel, ASX of Outlander Sport in sommige markten
Mirage 1 Met ‘Hello Kitty’ 40e-jubileumpakket, Space Star in andere markten
eK Space 3 3 Showmodel, wereldprimeur
eK Wagon 1 1 Productiemodel
eK Custom 1 1 Productiemodel
Totaal 13 17

Mitsubishi Motor Sales Nederland B.V., Tamara Oostveen, PR Officer
Bovenkerkerweg 6-8, 1185 XE Amstelveen. E-mail: oostveen@mmsn.nl
Telefoon: 020-4056845, www.mitsubishi-motors.nl