Amstelveen, 2 oktober 2014

Wereldpremière van de Mitsubishi Outlander PHEV Concept-S

Autosalon van Parijs 2014

Mitsubishi Motors Corporation presenteert de Outlander PHEV Concept-S op de Autosalon van Parijs van 2014. Deze conceptauto beleeft zijn wereldpremière en is gebaseerd op de plug-inhybride Mitsubishi Outlander PHEV 4WD.

Op de Mitsubishi-stand in Parijs zijn tijdens de publieksdagen elf voertuigen te zien. Vijf daarvan zijn ook op de persdag aanwezig. Deze specials zijn de Mitsubishi Outlander PHEV-rallyauto die heeft deelgenomen aan de FIA Asia Cross Country Rally van 2014, de i-MiEV en andere volledig elektrisch aangedreven modellen (EV’s) en plug-inhybride voertuigen (PHEV). Natuurlijk zijn op de publieksdagen ook de productiemodellen op de stand aanwezig.

Mitsubishi Outlander PHEV Concept-S
Met de Outlander PHEV Concept-S toont Mitsubishi een designconcept dat model staat voor een productieversie van de Outlander PHEV. De styling van zowel het exterieur als het interieur oogt sportief en chic. Alles straalt rijplezier uit. De auto levert krachtige prestaties, is wendbaar en stil dankzij zijn geavanceerde en kwalitatief hoogstaande Plug-in Hybrid EV-aandrijflijn met Twin Motor AWD.

Carrosserie
Het Mitsubishi-logo op het front wordt geflankeerd door opvallende, verchroomde strips over de grille. Dat symboliseert de functionaliteit en de veiligheid die deze SUV zijn inzittenden biedt. Het driedimensionale effect drukt meteen ook dynamiek uit. Net als de koplampen die rond de hoeken van de carrosserie naar achteren taps toelopen.
Aan de achterzijde lopen soortgelijke verchroomde accenten – onder de uitgestrekte achterlichtunits – van de achterklep naar de spatborden. Dit geeft de auto ook extra dynamiek. De carrosserie is gespoten in de fraaie kleur “Platinum White”, waarin microscopische glasdeeltjes zijn verwerkt.

Interieur
Het interieur is ingericht volgens het kleurenschema “Black & Burgundy”. Dat zorgt voor een verfijnde, chique ambiance. Het interieur van de Outlander Concept-S is uiterst verfijnd afgewerkt om de kwaliteit van zowel de materialen als de afwerking te onderstrepen:
– zwarte afwerking met houtnerfstructuur en zilverkleurige accenten;
– het ontwerp van de middenconsole is geïnspireerd op traditionele Japanse zwart gelakte dozen;
– zacht, fijn leder, met de hand gestikt door vakkundige stoelbekleders.

De bekleding heeft een oppervlak met horizontaal geribbelde kussens voor optimaal zitcomfort. De stiknaden volgen de vormen van het lichaam. De zilverkleurige accenten van de stiknaden rond de stoel benadrukken de kwaliteit van het interieur.

Belangrijkste specificaties

Lengte (mm) 4.760
Breedte (mm) 1.840
Hoogte (mm) 1.700
Wielbasis (mm) 2.670
Aantal zitplaatsen 5
Motoren Plug-in Hybrid EV-systeem
Twee synchrone elektromotoren, lithium-ion-accu (12 kWh),
2.0 viercilinder MIVEC benzinemotor, dubbele bovenliggende nokkenas
Aandrijving Twin Motor 4WD

Het gamma van Mitsubishi op de Autosalon van Parijs 2014

Model Aantal exemplaren opmerkingen
persdag publieksdagen
Outlander PHEV Concept-S 1 1 Conceptauto
MITSUBISHI Concept XR-PHEV 1 Conceptauto
Outlander PHEV 2 2 Productiemodel
Outlander PHEV 1 1 Rallyauto, hoog geëindigd in de FIA Asia Cross Country Rally 2014.
i-MiEV 1 1
Outlander 1
ASX 1 In sommige landen RVR of Outlander Sport genoemd
Space Star 1 In sommige landen Mirage genoemd
Pajero 1 In sommige landen Montero of Shogun genoemd
L200 1 In sommige landen Triton genoemd
Totaal 5 11

Er is een speciale Engelstalige website met informatie over Mitsubishi Motors Corporation op de Autosalon van Parijs: http://www.mitsubishi-motors.com/en/events/motorshow/2014/pms2014/