Amstelveen, 25 januari 2013

Vooruitblik Autosalon van Genève 2013

Mitsubishi Outlander PHEV

Slechts zes maanden na de Europese introductie van de nieuwe Outlander family crossover in benzine- en dieseluitvoering, presenteert Mitsubishi Motors Corporation (MMC) in Genève de langverwachte 4WD Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV). Een strategische keuze van MMC, want deze hybride Outlander heeft alles in zich om in Europa een groot verkoopsucces te worden. In Nederland zijn sinds de aankondiging, eind december 2012, al 1.500 klantenorders geschreven.

In Japan rijdt de Outlander PHEV rond sinds begin dit jaar, Europese klanten moeten nog even geduld hebben tot juli van dit jaar, wanneer de PHEV ook hier bij de Mitsubishi-dealer in de showroom staat. De productie voor Europa staat gepland vanaf mei 2013, in MMC’s Okazaki fabriek in Japan.

De specificaties van de Europese Outlander PHEV komen grotendeels overeen met die van de Japanse uitvoering, behoudens enkele wijzigingen op basis van EU-typegoedkeuring. Zo zal de Europese Outlander PHEV zich bijvoorbeeld onderscheiden met specifiek voor deze markt ontwikkelde remmen en banden.

Hoewel de officiële EU-gehomologeerde cijfers van de Outlander PHEV pas over enkele weken bekend worden, is nu al duidelijk dat deze auto bijzonder hoog scoort wat betreft milieuprestaties. Zijn hybride techniek is volledig geïntegreerd in een innovatief ontwerp, waardoor de Outlander PHEV bovendien beschikt over een royaal interieur en maar liefst 463 liter bagageruimte (VDA methode):

  • CO2-uitstoot (gecombineerd)           :   44 g/km*
  • Brandstofverbruik (gecombineerd)   : 1.9 l/km*
  • Actieradius elektrisch rijden              :  52 km*

*Deze meetgegevens dienen nog door de EU-typegoedkeuring te worden bevestigd
De Outlander PHEV is de eerste auto voor het grote publiek die vanaf de basis is ontworpen voor een compromisloze toepassing van zowel een verbrandingsmotor als PHEV aandrijflijn technologie.

Mitsubishi Motor Sales Nederland B.V. – Tamara Oostveen – PR & CRM Officer
Bovenkerkerweg 6-8 – 1185 XE – Amstelveen – Email: oostveen@mmsn.nl
Telefoon: 020-4056845 – www.mitsubishi-motors.nl