Amstelveen, 15 juni 2015

Sterk aanbod voor vernieuwde Mitsubishi ASX

Nieuwe uitvoeringen, rijkere uitrusting zonder meerprijs en nieuwe dieselmotor

Mitsubishi Motors introduceert de vernieuwde ASX. De veelzijdige crossover is leverbaar in nieuwe uitvoeringen met een rijkere uitrusting. Dankzij nieuwe designaccenten en zijn dynamische grille oogt de ASX nog stijlvoller, terwijl het brandstofverbruik verder is gereduceerd. Ondanks alle extra’s is de vernieuwde Mitsubishi ASX onveranderd scherp geprijsd. Hij is per direct leverbaar vanaf 18.990 euro.

Met ingang van modeljaar 2015 is de Mitsubishi ASX vanaf de basisversie Entry nog rijker uitgerust. Behalve airconditioning en LED-achterlichten is hij nu ook voorzien van een multicolour display. Nieuw in het gamma is de uitvoering Bright. Deze heeft een meerprijs van slechts duizend euro ten opzichte van de Entry en biedt vele extra’s, waaronder climate control, 16-inch lichtmetalen velgen en parkeersensoren achter.

Meer uitrusting zonder meerprijs
De uitvoeringen Invite+ en Intense+ zijn vervangen door de versies Intense en Instyle met een rijkere uitrusting zónder meerprijs. De Intense is te herkennen aan de 18-inch lichtmetalen wielen, de zwarte spatbordranden en de buitenspiegels met geïntegreerde LED-knipperlichten. Verder heeft hij nu ook een achteruitrijcamera, DAB+ digitale radio en een stuurwiel met ‘piano black’ accenten. De Instyle voegt daar nog lederen bekleding, verwarmbare voorstoelen en een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel aan toe.

Schone 1.6 motoren
De vernieuwde Mitsubishi ASX is zuinig en comfortabel als het kan, en krachtig en sportief als het moet. Onder zijn fraaie carrosserie gaat hoogwaardige techniek schuil, goed voor krachtige prestaties en een laag verbruik. De CO2-uitstoot van de 1.6 ClearTec benzineversie met 86 kW (117 pk) is verlaagd tot 131 g/km. De 1.8 DI-D dieselmotor is vervangen door de geheel nieuwe 1.6 DI-D met 84 kW (114 pk) en 270 Nm, die evenals de 1.6 ClearTec voldoet aan de Euro 6-emissienorm. De CO2-uitstoot bedraagt 119 g/km.

Scherpe prijzen
De Mitsubishi ASX is leverbaar vanaf 18.990 euro. De Bright-uitvoering (uitsluitend met 1.6 ClearTec) kost 19.990 euro. De Intense en Instyle 1.6 ClearTec zijn er vanaf respectievelijk 22.290 en 25.290 euro. Deze prijzen zijn onveranderd, ondanks de rijkere uitrusting. In combinatie met de dieselmotor is de Intense leverbaar vanaf 27.990 euro en de Instyle vanaf 30.990 euro.

Verkoopstijging
Met het verscherpte aanbod zal de populariteit van de Mitsubishi ASX verder toenemen. In het eerste halfjaar van 2015 wist Mitsubishi Motor Sales Nederland de verkoop van de ASX te verdubbelen ten opzichte van dezelfde periode in 2014.