Amstelveen, 19 januari 2011

Rijkswaterstaat kiest voor de i-MiEV

Rijkswaterstaat heeft zes Mitsubishi i-MiEV´s in gebruik genomen. Daarmee is de overheidsdienst de eerste grote afnemer van een in serie gebouwde elektrische auto in ons land. Met deze aflevering bouwt Mitsubishi zijn voortrekkersrol op het gebied van elektrische mobiliteit verder uit.

De Mitsubishi i-MiEV is de eerste in serie geproduceerde elektrische auto in ons land. Het innovatieve voertuig is sinds december 2010 op de Nederlandse markt. Rijkswaterstaat is dan ook de eerste fleetowner die zes i-MiEV´s (Mitsubishi innovative Electric Vehicle) in haar wagenpark opneemt.

Namens het Ministerie van Milieu en Infrastructuur nam Staatssecretaris Joop Atsma de sleutels van de i-MiEV in ontvangst. “Iedereen is het erover eens dat we naar schonere mobiliteit toe moeten”, vertelt hij daarbij. “Wij als overheid zijn trots deze voortrekkersrol met Mitsubishi te kunnen vervullen. Hopelijk stellen wij hiermee een voorbeeld. Een ding is zeker: bij deze zes auto’s blijft het niet. Het is ons doel om over vijf jaar een kwart van ons wagenpark op elektriciteit te hebben rijden. Zo hopen wij deze schone manier van vervoer dermate te stimuleren dat er in 2020 100.000 elektrische voertuigen in ons land rondrijden.”

Na een korte rit door Scheveningen komt de Staatssecretaris terug bij het Ministerie. Hij is erg onder de indruk van de testrit: “Deze Mitsubishi rijdt net als een gewone auto met een automatische versnellingsbak. Het grootste verschil is dat je geen motor hoort. Het zou een zegen zijn als er veel meer van dit soort auto’s op de weg rijden. Ik hoop dat die tijd snel aanbreekt en dat deze zes i-MiEV’s nog maar het puntje van de ijsberg zijn.”

Mitsubishi leverde in december de eerste i-MiEV af en daar blijft het niet bij volgens General Manager Sales Operations van MMSN, Tjalling Hollander: “Mitsubishi levert de i-MiEV al anderhalf jaar in Japan. Ondertussen zijn er meer dan 5.000 auto’s geproduceerd en verkocht. Nu Europa en Amerika ook meedoen, gaat de productie dan ook flink omhoog. De eerste exemplaren staan bij geselecteerde Mitsubishi-dealerbedrijven klaar voor proefritten.”

Mitsubishi heeft de prijs van de i-MiEV vastgesteld op € 32.830,- inclusief BTW. Daarbij is de cost-of-ownership laag. Op basis van een elektriciteitsprijs van € 0,15 per kWh betaal je voor een volle batterij, dus een afstand van 150 kilometer, ongeveer € 3,-.
De fabrikant levert de i-MiEV met drie jaar of 100.000 kilometer garantie op de auto en vijf jaar of 100.000 kilometer op de elektrische componenten waaronder de lithiumion-accu
Mitsubishi Motor Sales Nederland B.V., Tamara Oostveen, PR & CRM Officer
Telefoon: 020-4056 845, oostveen@mmsn.nl

www.mitsubishi-motors.nl