Amstelveen, 11 januari 2023

Oud-profvoetballer Calvin Jong-A-Pin scoort als nieuwe ambassadeur van Mitsubishi Motors Nederland

Voormalig voetbalprof Calvin Jong-A-Pin gaat samenwerken met Mitsubishi in Nederland. Als ambassadeur draagt hij bij aan de bekendheid en reputatie van het merk. Calvin – altijd op zoek naar perfectie – rijdt nu in een Mitsubishi Eclipse Cross PHEV.

Over perfectie gesproken: hij speelde elf jaar in Japan. En daar ontdekte Calvin de waarde van eindeloze aandacht voor kwaliteit en betrouwbaarheid die de Japanse cultuur kenmerkt.

De Amsterdamse Calvin Jong-A-Pin voetbalde in Nederland op het hoogste niveau bij sc Heereveen en Vitesse. Waarbij hij voor Heerenveen een aantal keer mocht optreden in de Europa League. In 2007 werd hij Europees kampioen met Jong Oranje en in 2008 maakte hij deel uit van de selectie die Nederland vertegenwoordigde op de Olympische Spelen in China. In 2011 vertrok hij naar Japan. Na een moeilijke eerste fase in ‘het land van de rijzende zon’ raakte hij er echter thuis en bleef er uiteindelijk elf jaar. In die tijd leerde de profvoetballer het land, de mensen en de cultuur waarderen.

In 2022 zette Calvin een punt achter zijn voetbalcarrière en keerde terug naar Nederland, waar hij allesbehalve stilzit. De oud-voetballer is gek van horloges en maakte van zijn hobby zijn werk. Direct bij terugkomst in Nederland ging hij aan de slag bij GASSAN Diamonds in Amsterdam. Als horloge- en juwelenspecialist helpt Calvin klanten bij het vinden van hun perfecte sieraad. Ook ontwerpt hij gepersonaliseerde juwelen. Verder ontwikkelt Calvin concepten voor de online platformen van de juwelier en bracht hij GASSAN Diamonds en contemporary artist Pablo Lücker bij elkaar, wat resulteerde in een unieke samensmelting van kunst met sieraden. Deze samenwerking kreeg internationaal erkenning en is één van de hoogtepunten van Calvins werk voor GASSAN Diamonds.

Liefde voor Japan

Calvins liefde voor Japan vormt de perfecte basis voor de samenwerking met Mitsubishi Motors Nederland. Hij vertelt: ‘Ik ben helemaal gewend aan Japanse kwaliteit. Dus wilde ik een Japans merk rijden. Dat was de aanleiding voor dit partnership met Mitsubishi Nederland. We gaan samen bouwen aan mooie verhalen rond het merk. Ik ben enorm blij deze rol als ambassadeur te kunnen vervullen.’ Als gezicht van Mitsubishi zal Calvin regelmatig te zien zijn in online berichten en social posts van het merk.

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV

Calvin rijdt in een Eclipse Cross PHEV, een auto die profiteert van ruim vijftig jaar expertise in elektromobiliteit van Mitsubishi Motors Corporation. Het resultaat is het verfijnde Twin Motor 4WD-aandrijfsysteem met twee elektromotoren. De krachtige batterij maakt het mogelijk 45 kilometer volledig elektrisch af te leggen. Dankzij zijn 2.4-liter benzinemotor groeit de actieradius naar meer dan 600 kilometer. Ook belangrijk: door de jaren heen beoordelen klanten van het merk Mitsubishi met uitzonderlijke hoge scores als het gaat om betrouwbaarheid.