Amstelveen, 19 februari 2019

Nederlander valt in de prijzen bij prestigieuze Mitsubishi Global Service Skills Contest

Podiumplaats voor Mitsubishi-monteur Arno Mennink!

Arno Mennink behoort tot de beste Mitsubishi-monteurs ter wereld! De Nederlandse technicus en 1e monteur bij Mitsubishi-dealer Nijman in Borculo eindigde op de derde plaats bij de prestigieuze Mitsubishi Global Service Skills Contest in Japan.

De Mitsubishi Global Service Skills Contest is een grootschalig evenement waarbij het merk op zoek gaat naar de beste Mitsubishi-monteur ter wereld. Arno Mennink won in maart 2017 de nationale competitie en kwalificeerde zich daarmee voor de Europese finale in juni 2017, waar twaalf nationale winnaars met elkaar de strijd aangingen voor de Europese titel. Ook die sleepte Mennink in de wacht, waarmee hij zich verzekerde van deelname aan de wereldfinale op 14 februari 2019 in Tokyo.

Praktijk en theorie
Mennink nam het in de finale op tegen 22 andere Mitsubishi-monteurs uit de hele wereld. Na een uitgebreide theorietest volgde een zenuwslopende praktijkronde. Zo moest een elektrisch defect bij een auto worden opgespoord en gerepareerd en specifieke software-aanpassingen worden doorgevoerd. En dat alles binnen een bepaalde tijd. Mennink liet zijn uitzonderlijke kennis en vakkundigheid spreken en eindigde als derde op het podium. Zijn concurrenten uit Indonesiƫ en Thailand werden respectievelijk eerste en tweede.

Hoog kennisniveau
Bij Mitsubishi Motors staat een goede servicekwaliteit hoog in het vaandel. Het Japanse merk hecht veel waarde aan de kennis en deskundigheid van technici en investeert daarom veel in educatie en bijscholing. Ook worden werknemers gestimuleerd en beloond om het kennisniveau op peil te houden. De nationale Mitsubishi Technician Contest is daarvan een goed voorbeeld.