Amstelveen, 10 december 2018

Na de Europese crashtest ook topscore bij Japanse tests

Mitsubishi Eclipse Cross behaalt 5 sterren bij JNCAP-crashtes

De Mitsubishi Eclipse Cross heeft bij de veiligheidstests van de *JNCAP – de Japanse tegenhanger van Euro NCAP – de maximumscore van vijf sterren behaald. Bovendien ontving de SUV de hoogste onderscheiding **ASV++ voor actieve veiligheid. Daarmee bewijst de Eclipse Cross opnieuw zijn toonaangevende niveau op het gebied van inzittendenbescherming en veiligheidssystemen.

De Mitsubishi Eclipse Cross maakt gebruik van de beproefde ***RISE-voertuigstructuur die een energie-absorberend carrosserie combineert met een uitzonderlijk stijf passagierscompartiment, gordels en zeven airbags voor optimale passieve veiligheid.

Ondanks dat het exterieurdesign prioriteit kreeg bij de ontwikkeling van de Eclipse Cross, draagt de verbeterde energie-absorptie van de koplampen, bumper en andere delen aan de voorzijde, evenals de aanwezigheid van voldoende ruimte onder de motorkap, bij aan het hoge beschermingsniveau van voetgangers. Tevens staat het Forward Collision Mitigation System (FCM) met automatische remingreep garant voor uitstekende, actieve veiligheidsprestaties.

De vijf sterren die Mitsubishi Motors kreeg toebedeeld door de JNCAP is opnieuw een erkenning van het toonaangevende veiligheidsniveau van de Eclipse Cross. Eerder sleepte de coupé-achtige SUV ook vijf sterren in de wacht bij de botsproeven van Euro NCAP (Europa), ANCAP (Australië/ Nieuw-Zeeland), ASEAN NCAP (Azië) en Latin NCAP (Latijns-Amerika).

* Japan New Car Assessment Program, aangestuurd door het Ministerie van Land, Infrastructuur, Transport en Toerisme en de National Agency for Automotive Safety & Victims’ Aid (NASVA).
** Advanced Safety Vehicle (gedefinieerd door het Ministerie van Land, Infrastructuur, Transport en Toerisme).
*** Reinforced Impact Safety Evolution.