Amstelveen, 5 september 2013

Mitsubishi vervoert wereldleiders tijdens G20

Gastland Rusland zet 70 schone i-MiEV’s in voor top in Sint-Petersburg

Als eerste in serie geproduceerde elektrische auto maakt de i-MiEV van Mitsubishi Motors vandaag zijn opwachting in ‘s werelds hoogste regeringskringen. De Russische Federatie zet namelijk 70 van deze schone auto’s in voor het vervoer van haar gasten tijdens de G20, die vandaag en morgen in Sint-Petersburg wordt gehouden.

Wereldwijd podium

De 100% elektrisch aangedreven i-MiEV’s zijn verantwoordelijk voor een vlot vervoer van alle VIP-delegaties over het landgoed van Konstantinovsky Palace, inclusief de deelnemende staatshoofden. De G20-top geldt als een belangrijk ijkpunt op de economische agenda en wordt op de voet gevolgd door media van over de hele wereld. Hiermee biedt deze top Mitsubishi Motors een fraai podium om zijn wereldwijde ambities in EV-technologie te etaleren. Van pure elektrische voertuigen zoals deze i-MiEV, tot de plug-in hybrid electric Outlander PHEV die binnenkort in Europa en Nederland wordt geleverd.

0% uitstoot

Dit succesvolle initiatief van MMC Rus, Mitsubishi Motors’ officiële importeur* in Rusland, onderstreept nog eens de positieve houding van dit land ten opzichte van nieuwe technologieën in de auto-industrie. Het bevestigt bovendien MMC Rus’ strategie om de ontwikkeling en invoering van auto’s met 0% uitstoot in Rusland te ondersteunen. Mitsubishi Motors begon zijn activiteiten in Rusland in augustus 1991 en tot en met 2012 werden er 80.000 Mitsubishi’s verkocht. De i-MiEV werd er in 2011 geïntroduceerd, precies twintig jaar nadat Mitsubishi Motors actief werd op de Russische markt. Tot september 2013 werden er circa 200 van deze elektrische auto’s verkocht.

i-MiEV in Nederland

De Mitsubishi i-MiEV (innovative Mitsubishi Electrical Vehicle) is sinds 2010 in Nederland leverbaar. Hij is uitgevoerd met een elektromotor van 49 kW/67 pk, heeft een topsnelheid van 130km/u en een actieradius – met een volledig opgeladen lithium-ion batterij – van circa 150 kilometer. Deze accu kan via een normaal stopcontact in acht uur worden opgeladen en via een snellaadstation binnen 30 minuten. De prijs bedraagt € 28.460,- inclusief btw en bpm.

*Sinds 2009 wordt Mitsubishi in Rusland vertegenwoordigd door een joint venture tussen Mitsubishi Corporation en Rolf Group. In 2012 sloot Mitsubishi Motors Corporation zich hierbij aan om het nieuwe ‘MMC Rus’ te vormen.

Mitsubishi Motor Sales Nederland B.V., Tamara Oostveen, PR Officer
Bovenkerkerweg 6-8, 1185 XE Amstelveen. E-mail: oostveen@mmsn.nl
Telefoon: 020-4056845, www.mitsubishi-motors.nl