Amstelveen, 15 februari 2024

Mitsubishi Space Star topscorer in zuinigheid

Laag verbruik, aantrekkelijke prijs en voordelig in wegenbelasting

De Mitsubishi Space Star is de zuinigste personenauto met benzinemotor die nu in Nederland is te bestellen. Het verbruik van de Space Star 1.2 MPI Connect+ bedraagt gemiddeld 4,9 l/100 km. Dat komt neer op 20,4 kilometer per liter benzine en een uitstoot van maar 112 gram CO2 per gereden kilometer.

Met deze score is de Mitsubishi 5 tot zelfs 15% zuiniger is dan andere auto’s in dezelfde klasse. De Space Star is behalve zeer zuinig ook heel betaalbaar: met zijn vanafprijs van 17.490 euro is het een van de voordeligste personenauto’s van dit moment.

Laag gewicht

Zijn aantrekkelijke prijs en het gunstige verbruik gaan bovendien samen met een laag gewicht (vanaf 840 kilo). Dat betekent een voordelig tarief voor de wegenbelasting en ook de verzekeringspremie is te overzien. De optelsom hiervan zorgt ervoor dat het rijden met de Space Star zeer aantrekkelijk is.

Sinds zijn introductie kenmerkt de Space Star zich al als een toegankelijke allrounder. Dat is onder meer te danken aan de vijf zitplaatsen, de neerklapbare achterbank plus zijn lichte bediening en zeer handzame formaat.

Legendarische betrouwbaarheid

Legendarisch is de betrouwbaarheid van Mitsubishi. Dat wordt extra benadrukt door de 8 jaar (tot 160.000 km) garantie op de Space Star, 12 jaar carrosseriegarantie plus levenslange mobiliteitsservice.