Amstelveen, 24 juni 2015

Mitsubishi presenteert nieuwe L200

Nieuwe generatie pick-up legt nadruk op comfort, prestaties en verbruik

Een van Mitsubishi Motors’ belangrijkste modellen krijgt een opvolger. Na negen succesvolle jaren geeft de huidige Mitsubishi L200 het stokje over aan de vijfde generatie. De volledig nieuwe pick-up is een evolutie op het Sport Utility Segment, waar de nadruk ligt op comfort, prestaties en verbruik.

Met de lancering van de nieuwe L200 blikt Mitsubishi Motors terug op meer dan zestig jaar ervaring op het gebied van pick-ups. Het begon in 1946 met de Mitsubishi Mizushima, een bescheiden pick-up met drie wielen. In 1978 lanceerde Mitsubishi Motors de eerste generatie L200. Het model groeide uit tot een zeer geliefde en betrouwbare pick-up, waarvan wereldwijd al meer dan vier miljoen zijn verkocht. In Europa zijn nog altijd 440.000 Mitsubishi’s L200 in gebruik.

Lichter en efficiënter
De nieuwe L200 is niet zomaar vernieuwd. Hij realiseert een flinke CO2-reductie door een nieuwe dieselmotor en verbeterde aerodynamica. Daarnaast is de wegligging en wendbaarheid van de L200 verder verbeterd.

Passagiers voelen zich direct thuis door het verhoogde comfort en de nieuwe veiligheidsfuncties. Meer dan ooit rijdt de Sport Utility Truck als een personenauto, zonder daarbij concessies te doen aan robuustheid en offroad-prestaties.

Gespierd en doordacht ontwerp
Mitsubishi Motors heeft veel aandacht besteed aan de styling en de aerodynamica van de nieuwe L200. Hij laat de ronde vormen van zijn voorganger achter zich en toont een gespierd en dynamisch uiterlijk. De kenmerkende J-lijn aan de zijkant van de carrosserie is behouden. Dankzij het gebruik van ultrasterk lichtgewicht materiaal bedraagt het voertuiggewicht slechts 1.850 kg. Dat is maar liefst 525 kg lichter dan de zwaarste concurrent. Tegelijkertijd mag de L200 tot wel 3.100 kg trekken.

Dankzij de bijzonder sterke voertuigconstructie van de L200 is de torsiestijfheid met zeven procent toegenomen. Daardoor ligt de auto nog stabieler op de weg. Bovendien kan het chassis beter energie absorberen, wat zorgt voor meer veiligheid voor inzittenden.

Nieuwe generatie MIVEC-dieselmotoren
De nieuwe L200 is een goed voorbeeld van Mitsubishi Motors’ visie: alle voertuigen moeten een lage impact hebben op het milieu, ongeacht het segment of mogelijke belastingvoordelen. Met 169 g/km stoot de nieuwste L200 zelfs 15 procent minder CO2 uit dan zijn voorganger.

Een groot deel van die CO2-reductie is toe te schrijven aan de nieuwe MIVEC-dieselmotoren. De 2,4-liter viercilindermotor is leverbaar in twee vermogensvarianten. De Low Power-variant produceert 113 kW (154 pk) vermogen bij 3.500 tpm en 380 Nm koppel tussen 1.500 en 2.500 tpm. De High Power-uitvoering produceert 133 kW (181 pk) vermogen bij 3.500 tpm en 430 Nm bij 2500 tpm. Voor beide motoren is de CO2-uitstoot voor de handgeschakelde versies) slechts 169 g/km en het brandstofverbruik 6,4 l /100 km (AT versie 189 g/km en 7,2 l / 100 km).

De motoren zijn leverbaar met een nieuw ontwikkelde, handbediende zesversnellingsbak. Een vijftrapsautomaat en Super Select 4WD II (Mitsubishi Motors’ geavanceerde vierwielaandrijving) zijn ook leverbaar. Bovendien is er veel aandacht besteed aan de kilometerkostprijs, door de onderhoudsintervallen van diverse aspecten verder te vergroten. Het basis onderhoudsinterval is verlengd naar 20.000 kilometer, maar bijvoorbeeld het luchtfilter hoeft pas iedere 60.000 kilometer vervangen te worden.

In alle opzichten verbeterd
De ingenieurs hebben kritisch naar het onderstel gekeken en hebben met wijzigingen aan de ophanging, remmen en stuurinrichting de stabiliteit en het comfort naar een hoger niveau getild.

Interieur:

 • Bredere en langere stoelen met meer zijdelingse steun
 • Stuurwiel nog beter verstelbaar (vanaf Intense versie in hoogte én diepte)
 • De voorzijde van de motorkap is nu duidelijk zichtbaar (?)
 • De stijlen zijn ontworpen om blinde hoeken te minimaliseren
 • De ruitenwissers zijn kleiner en zorgen voor beter zicht
 • Hoogwaardige materialen toegepast
 • Afwerking in pianozwart en verchroomde accenten

Veiligheid:

 • Zeven airbags
 • Lane Departure Warning
 • Trailer Stability Assist
 • Hill Start Assist
 • HID-koplampen

Comfortverhogende opties:

 • Achteruitrijcamera
 • Keyless Operation System met start/stop-knop
 • Cruise control
 • Dual-zone climate control
 • Schakelpaddels aan de stuurkolom
 • DAB+ (Digital Audio Broadcast)

De nieuwe L200 is verkrijgbaar vanaf € 24.490,-