Amstelveen, 18 juni 2014

Mitsubishi Outlander zorgt voor veilige eerste rit

Mitsubishi Motors brengt Amerikaanse baby’s van ziekenhuis naar huis


Mitsubishi Motors heeft drie pasgeboren kinderen in New York een veilige eerste rit naar huis bezorgd. In een Mitsubishi Outlander, één van de veiligste crossovers op de Amerikaanse markt, werden de baby’s vanuit het ziekenhuis naar huis gebracht. De ritten maken onderdeel uit van de campagne First Drive, waarmee Mitsubishi Motors in Amerika ouders bewust wil maken van de (on)veiligheid van kinderen in het verkeer.

‘Elke dag worden duizenden pasgeboren kinderen in Amerika van het ziekenhuis naar huis vervoerd in auto’s met geen- of een onveilig kinderzitje. En dat terwijl het een van de belangrijkste ritten in hun leven is’, zegt Jessica Robinson, ontwikkelingsingenieur van Mitsubishi Motors R&D in Amerika. ‘De meeste mensen realiseren zich niet dat 73 procent van de kinderzitjes niet goed gemonteerd of gebruikt wordt. Evenmin denken ze na over de veiligheid van de auto waarin ze de rit maken.’

Top Safety Pick+
‘We kwamen op het idee voor de campagne First Drive toen we voor het tweede jaar op rij de waardering Top Safety Pick+ kregen van IIHS, de nationale verkeersveiligheidsinstantie van Amerika. We wilden op ludieke wijze aandacht vragen voor de noodzaak om in een veilige auto te rijden’, zegt Robinson. ‘Verkeersveiligheid moet altijd prioriteit hebben, met of zonder kinderen. Daarbij kan het juiste gebruik van kinderzitjes levens redden.’

Forward Collision Mitigation Systeem

De Mitsubishi Outlander is een van de vier auto’s in de categorie ‘Compacte SUV’ die de hoogste veiligheidswaardering kreeg. Dit dankzij het uitstekende optreden van de Outlander in de crashtests van IIHS en door het nieuwe Forward Collision Mitigation Systeem, dat waarschuwt voor een mogelijke aanrijding en preventief ingrijpt door de auto af te remmen.

Ook in Europa kreeg de derde generatie van de Outlander de hoogst mogelijke veiligheidsscore: vijf sterren van EuroNCAP.