Amstelveen, 27 oktober 2014

Mitsubishi Outlander PHEV nu ook als X-Line

eXtra uitstraling zonder meerprijs

De Mitsubishi Outlander PHEV heeft gezelschap gekregen van een stoere broer; de X-line. Diverse extra’s, overigens zonder meerprijs,  geven de Outlander PHEV een extra robuust voorkomen. De X-Line uitvoeringsverschillen ten opzichte van de normale Outlander PHEV richten zich volledig op het exterieur, waarmee het 4WD-karakter van ’s werelds eerste Plug-in Hybride SUV extra wordt benadrukt. Alle uitvoeringen van de Mitsubishi Outlander PHEV zijn nu ook als X-line verkrijgbaar.

De X-line heeft standaard zilverkleurige dakrails, ‘skidplates’ aan de voor- en achterzijde, een andere grille en zwarte mistlampranden, wat zorgt voor een onmiskenbaar stoer aanzien. Het 4WD-karakter van de Mitsubishi Outlander PHEV wordt verder versterkt door de in zwart kunststof uitgevoerde wielkastranden, dorpels en onderzijde van de bumpers. Vanaf de Executive Edition komen daar nog opvallende, two-tone 18 inch lichtmetalen velgen bij. Voor alle uitvoeringen geldt dat het kleuraanbod van de Outlander PHEV  is uitgebreid met de metallic carrosseriekleur Cool Silver.

Prijs ongewijzigd vanaf € 39.990,-
De prijzen van de Mitsubishi Outlander PHEV zijn ondanks de toevoeging van het X-line pakket ongewijzigd. Dat betekent dat de rijk uitgeruste Business Edition, met standaard o.a. geïntegreerd navigatiesysteem leverbaar blijft vanaf € 39.990,-.

Sinds de introductie van de Outlander PHEV in oktober 2013 zijn inmiddels meer dan 15.000 auto’s afgeleverd op de Nederlandse markt. Mitsubishi Motors’ revolutionaire plug-in-hybride technologie, de combinatie van twee elektromotoren, een accupakket, een generator en een brandstofmotor, maakt het mogelijk om met de Outlander PHEV een bijzonder laag brandstofverbruik te realiseren maar biedt ook 1.500kg trekgewicht en vierwielaandrijving. Het model is de voorbode van andere Mitsubishi’s met vergelijkbare slimme techniek. MMC heeft een ASX PHEV en ook een Pajero PHEV in de planning. Waarmee MMC zich duidelijk als pionier van deze baanbrekende plug-in-hybride EV-technologie profileert.