Amstelveen, 21 december 2018

Mitsubishi Outlander PHEV nog steeds zijn tijd vooruit

Na vijf jaar nog onverminderd populair

Het is alweer vijf jaar geleden toen het succesverhaal van de Mitsubishi Outlander PHEV begon. De verkoop ging op 21 oktober 2013 van start op de Nederlandse markt en de Outlander PHEV bekleedt nog steeds een unieke positie.

Een jaar na zijn werelddebuut op de Autosalon van Parijs in 2012 betrad Mitsubishi Motors Corporation (MMC) met de Outlander PHEV onontgonnen terrein. Het was de eerste SUV met twee motoren en vierwielaandrijving, gebaseerd op een elektrisch aangedreven platform.

Concurrenten in het plug-in hybridesegment waren er destijds nauwelijks en elektrisch aangedreven auto’s hadden nog een actieradius waarmee die niet ver buiten de stad konden komen. En dat terwijl de plug-in hybride Mitsubishi Outlander PHEV – ook met een gezin inclusief bagage – een zorgeloos bereik van meer dan achthonderd kilometer bood.

Nog steeds succesvol…
Vijf jaar na de introductie is de Mitsubishi Outlander PHEV de bestverkochte plug-in hybride in Europa – ongeacht het segment, merk of type auto. Het Europese verkoopcijfer stond op 30 september 2018 op maar liefst 115.448 stuks (cijfers MME). Daarmee blijkt de Outlander PHEV populairder dan alle concurrenten, zelfs in landen met sterke autofabrikanten van eigen bodem, zoals Duitsland en Zweden.

…en uniek
Terwijl de levering van de grondig verbeterde Outlander PHEV voor modeljaar 2019 op gang is, is de Outlander PHEV na vijf jaar nog altijd een unieke auto. Des te meer nu de veel strengere en realistischere WLTP-emissietest van kracht is, en het aantal modellen dat werd gepresenteerd als concurrentie verder is uitgedund. De Outlander PHEV vormt met zijn CO2-emissie van slechts 46 g/km een onverminderd aantrekkelijk aanbod.