Amstelveen, 29 augustus 2014

Mitsubishi Outlander PHEV ingeschreven voor Australasian Safari 2014

Een van de zwaarste rally’s in binnenlanden van Australië

Team Mitsubishi Ralliart Australia (TMR Australia) neemt met de Mitsubishi Outlander PHEV deel aan een van de zwaarste rally’s van Australië: de Australasian Safari 2014.

De Australasian Safari vindt plaats van 19 tot en met 27 september. De route is ruim 2.500 kilometer lang en voert over zand- en zoutvlakten, door drooggevallen rivierbeddingen en over ruige sporen in de woestijn.
Met de nieuwste hybridetechniek en vierwielaandrijving van Mitsubishi is de plug-inhybride Outlander uitstekend geschikt voor rally’s. De Mitsubishi is ingedeeld in de klasse voor productieauto’s in een categorie speciaal voor hybrideauto’s. De Australiërs Steve Glenny en Bernie Webb rijden de Outlander in deze rally.

Mitsubishi Motor Corporation ondersteunt het team van TMR Australia met drie technici die zijn gespecialiseerd in de plug-inhybridetechniek. TMR-teambaas Alan Heaphy vertelt: ‘Uit ervaring weten wij dat de kwaliteit van de techniek en de technologie erachter heel goed in de autosport is toe te passen. We willen de kwaliteiten van de Outlander PHEV ook in echte off-roadrally’s bewijzen.’
Het is pas de derde keer sinds zijn introductie in 2012 dat een Mitsubishi Outlander PHEV deelneemt aan een internationale ‘off-roadrally’. Eerder nam de hybride SUV in 2013 en dit jaar deel aan de Asia Cross Country Rally, die de Mitsubishi beide keren met zeer goed resultaat voltooide.

Aangepaste Outlander
De rallyversie van de Mitsubishi Outlander PHEV is voor de Australasian Safari licht aangepast om aan de eisen van de FIA te voldoen. Er waren slechts kleine aanpassingen nodig in het belang van de veiligheid en de duurzaamheid van de auto.
Om de zware omstandigheden van de rally te doorstaan, is de Outlander voorzien van bescherming aan de onderzijde en de voorzijde van de auto. Verder is de wielophanging versterkt en zijn veren met verstelbare dempers gemonteerd. De remmen zijn van speciale remblokken voorzien en de Outlander staat op rallybanden.

De Mitsubishi Outlander PHEV is ‘s werelds eerste plug-inhybride SUV. De geavanceerde aandrijflijn is een combinatie van Mitsubishi’s 2.0-liter MIVEC benzinemotor en geavanceerde 60 kW sterke elektromotoren op zowel de voor- als de achteras. Een krachtige 12 kWh-accu en een regeneratief remsysteem zorgen voor maximale efficiency en prestaties.