Amstelveen, 26 september 2013

Mitsubishi Outlander PHEV in FIA Asia Cross Country Rally

Succesvolle rallytest voor Mitsubishi Motors’ Plug-in Hybrid technologie

Terwijl in Japan de voorbereidingen voor de levering van de Outlander PHEV in Europa in volle gang waren, verraste Mitsubishi Motors Corporation (MMC) de vorige maand opnieuw met de inzet van de Mitsubishi Outlander PHEV in de FIA Asia Cross Country Rally.

Autosport

MMC maakt al sinds haar oprichting gebruik van autosport voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën voor haar modellen. De glorieuze jaren in de Dakar Rally, de zwaarste rally ter wereld, en de vele titels in het World Rally Championship spreken wat dat betreft boekdelen. Voeg daarbij de recente successen van de innovatieve i-MiEV Evo tijdens de laatste Pikes Peak International Hill Climb, en MMC lijkt het gelijk aan haar zijde te hebben.

Vuurdoop

De Asia Cross Country Rally (AXCR) 2013 is een officieel door de FIA (Fédération International de l’Automobile) goedgekeurd evenement. De rally loopt van Pattaya in Thailand tot Pakse in Zuid-Laos en geldt als de Aziatische tegenhanger voor de extreme Dakar Rally. Ondanks dat een dergelijke rally een ongebruikelijk decor vormt voor de Outlander PHEV met zijn Plug-in Hybrid Electric aandrijflijn, koos MMC bewust voor deze bijzondere vuurdoop. De voorproductieauto was de enige ingeschreven Outlander PHEV en werd gereden door het privéteam: ‘Two and Four Motor Sports’, ondersteund door MMC.

Standaardauto

Het team finishte als 17e, zonder ook maar een enkele keer mechanische pech. Een bijzonder prestatie als je bedenkt dat dit een min of meer standaardauto betreft, uitgerust met vernieuwende technieken zoals de Twin Motor 4WD plug-in hybrid electric aandrijflijn en Super All Wheel Control (S-AWC). De enige aanpassingen zijn de gebruikelijke modificaties voor crosscountry, zoals vervangende schokdempers en veren, een roll-over kooiconstructie, bodembeschermplaat, aangepaste in- en uitlaat, etc.

Betrouwbaar

De deelnemers legden in 6 dagen ruim 2.000 kilometer af over diverse ondergronden en onder sterk wisselende omstandigheden. Smalle bergwegen, modderpaden door de jungle, rivieroversteken, etc. maakten de rally tot een uitdagende beproeving, in prestaties en betrouwbaarheid. Als enige plug-in hybride auto in de 4WD-klasse trok de Outlander PHEV veel belangstelling. De meeste concurrenten maakten gebruik van pick-ups met krachtige dieselmotoren. Van de 20 4WD-equipes zouden er uiteindelijk 19 de finish halen.

Nederland en Europa

Met het probleemloos uitrijden van deze zware rally bevestigt Mitsubishi Motors eens temeer de betrouwbaarheid en uitstekende rijprestaties van de Outlander PHEV, kort voordat deze auto zijn opwachting maakt op de diverse markten wereldwijd. Zoals reeds eerder gepubliceerd, komt de Outlander PHEV vanaf oktober 2013 naar Europa. De levering vindt gefaseerd plaats in vooraf geselecteerde landen, te beginnen met Nederland.

Mitsubishi Motor Sales Nederland B.V., Tamara Oostveen, PR Officer                                                Bovenkerkerweg 6-8, 1185 XE Amstelveen, E-mail: oostveen@mmsn.nl, Telefoon: 020-4056845, www.mitsubishi-motors.nl