Amstelveen, 23 juni 2014

Mitsubishi Outlander PHEV 2.200 km door Aziatische jungle

Deelname Asia Cross Country Rally testcase voor toekomstige hybrideaandrijving

De Mitsubishi Outlander PHEV staat ingeschreven voor deelname aan een van de zwaarste crosscountryrally’s ter wereld: de Asia Cross Country Rally 2014. Een team, ondersteund door Mitsubishi Motors, doet met de hybrideauto mee aan deze rally door de Aziatische jungle. De rally vindt plaats van 9 tot en met 15 augustus en voert van Thailand naar Cambodja. De deelnemers overbruggen een afstand van 2.200 kilometer. Mitsubishi Motors verwacht waardevolle kennis en ervaring op te doen voor de ontwikkeling van toekomstige hybride- en elektrisch aangedreven voertuigen.

Ook vorig jaar kwam een Mitsubishi Outlander PHEV uit in deze veeleisende Aziatische rally. Het Two & Four Motor Sports-rallyteam met captain Kenji Ishida komt ook in de editie van 2014 aan de start in de klasse van elektrisch aangedreven 4WD’s (T1.3 4×4 Electric Class). De start van de Asia Cross Country Rally is in het Thaise beachresort Pattaya. De volgende dag leidt de eerste proef naar Sakaeo. Op de derde dag passeert de rally de grens met Cambodja en loopt de route onder meer langs de hindoeïstische tempel Angkor Wat, die op de Werelderfgoedlijst staat. De finish is op 15 augustus in Phnom Penh. Deelnemers en voertuigen staan bergen, jungle, moerassen en rivierdoorwadingen te wachten.

De rallyversie van de Outlander PHEV is voorzien van een verhoogd en versterkt onderstel. De elektronisch aangestuurde S-AWC vierwielaandrijving is getuned voor extra tractie op onverharde ondergrond. Verder is de rallyversie voorzien van een veiligheidsrolkooi en een beschermend paneel onder de motor. Het gewicht is verlaagd door de montage van een lichtgewicht motorkap en achterklep en dito interieurdelen. Extra afdichtingen en een snorkel zijn toegepast om de diepste doorwadingen probleemloos te laten verlopen.