Amstelveen, 16 mei 2013

Mitsubishi Outlander en Space Star als CBR-examenauto

Zonder aanvullende eisen goedgekeurd

Onlangs werden de Mitsubishi Outlander en Space Star goedgekeurd voor de inzet als les- en examenauto. Hiertoe had Mitsubishi Motor Sales Nederland deze modellen aangeboden aan het CBR voor een technische beoordeling. Beide auto’s slaagden met vlag en wimpel, zowel handgeschakeld als met automaat. Zonder aanvullende eisen voor technische aanpassingen. Hiermee vormen ook deze Mitsubishi-modellen een aantrekkelijke optie voor rijschoolhouders.

Eisen CBR

Voor het praktijkexamen B voor personenauto’s stelt het CBR aan elk voertuig diverse eisen. Zo moeten de pedalen goed zichtbaar zijn voor de examinator, net als het instrumentenpaneel. Ook moet de auto zijn uitgevoerd met een extra linker- en rechterbuitenspiegel. Voor de diverse zichthoeken en binnenafmetingen gelden strikte eisen en de auto moet over vier of vijf zitplaatsen beschikken. Uiteraard moet het interieur zo zijn afgewerkt, dat het zicht niet wordt belemmerd en de inzittenden optimaal worden beschermd. Tot slot moet een lesauto duidelijk als zodanig herkenbaar zijn en de rijinstructeur moet vanaf zijn zitplaats de rem en het koppelingspedaal moeiteloos kunnen bedienen.

Kosten per kilometer

Als je als rijinstructeur of examinator de hele dag in de auto zit, wil je ’s avonds ook weer fit uitstappen”, Het comfort en de rijeigenschappen zijn daarbij van groot belang. Beide auto’s zijn standaard zeer compleet uitgerust en daarnaast voorzien van diverse actieve en passieve veiligheidsvoorzieningen. Dit maakt van de Mitsubishi Outlander en de Space Star een aantrekkelijke les- en examenauto.

En dan zijn er nog de kosten per kilometer. De nieuwe Space Star behoort met een brandstofverbruik van 4,0 liter per 100 km (gecombineerd verbruik 1.0-liter 5MT-model met AS&G) tot de zuinigste in zijn klasse. De Outlander is leverbaar met soepele benzine of diesel motor of als Plug-in hybride variant. Deze laatste is extreem zuinig, vooral bij veelvuldig elektrisch rijden.

De Mitsubishi Space Star is leverbaar vanaf  € 8.790,- , de Mitsubishi Outlander vanaf  € 31.890,-

Mitsubishi Motor Sales Nederland B.V., Tamara Oostveen, PR & CRM Officer
Bovenkerkerweg 6-8, 1185 XE Amstelveen. E-mail: oostveen@mmsn.nl
Telefoon: 020-4056845, www.mitsubishi-motors.nl