Amstelveen, 12 oktober 2021

Mitsubishi Motors verkoopt 200.000e PHEV in Europa

Bijna exact negen jaar na de wereldpremière van de baanbrekende Mitsubishi Outlander PHEV op de Autosalon van Parijs in 2012 en acht jaar na de verkoopstart in Europa heeft Mitsubishi Motors de mijlpaal bereikt van 200.000 verkochte PHEV’s in Europa.

Het PHEV-succes van Mitsubishi Motors begon met de marktintroductie van de Mitsubishi Outlander PHEV in 2013. Sindsdien zijn er, tot eind september van dit jaar, 196.870* exemplaren verkocht. Daarmee is de Outlander PHEV de bestverkochte plug-in hybride aller tijden in Europa**. Sinds de lente van 2021 wordt de plug-in hybrideverkoop van Mitsubishi Motors ook aangejaagd door de Eclipse Cross PHEV, de tweede plug-in hybride SUV van het Japanse merk, waarvan tot eind september dit jaar 5.943* exemplaren zijn geregistreerd in Europa.

Twin-motor 4WD Plug-in Hybrid Electric Vehicle

De PHEV’s van Mitsubishi Motors maken gebruik van de derde generatie twin-motor 4WD Plug-in Hybrid Electric Vehicle-technologie. Deze is ontwikkeld op basis van een volledig elektrisch voertuig, met een elektromotor op de vooras, een elektromotor op de achteras en zonder versnellingsbak. De plug-in hybride SUV’s zijn ook standaard voorzien van de unieke Super-All Wheel Control (S-AWC) vierwielaandrijving van Mitsubishi Motors, die behoort tot de meest geavanceerde in de branche.

De mijlpaal van 200.000 verkochte PHEV’s in Europa is de laatste in een lange lijst van hoogtepunten, zowel regionaal als wereldwijd, en onderstreept de toonaangevende positie van Mitsubishi Motors op het gebied van PHEV SUV’s.

Frank Krol, President en CEO van Mitsubishi Motors Europe: “Met eerst de Outlander PHEV en nu ook de Eclipse Cross PHEV wordt de plug-in hybridetechnologie van Mitsubishi Motors erkend als een van de meest geavanceerde en betrouwbare op de markt – wat wordt bevestigd door het langdurige verkoopsucces. De mijlpaal van 200.000 verkochte eenheden sinds de Europese lancering acht jaar geleden is een enorme prestatie voor ons merk. Vooral omdat plug-in hybrides nu pas mainstream worden.”

Hoogtepunten Mitsubishi Motors op gebied van elektrificatie:

– 1966: start van EV R&D

– 1971: eerste Mitsubishi EV (Minica EV)

– 1994: eerste op EV-gebaseerde PHEV-demonstratieauto van Mitsubishi Motors

– 2009: lancering Mitsubishi i-MiEV: ‘s werelds eerste EV voor serieproductie

– 2009 + 2011: onthulling Concept PX-MiEV & Concept PX-MiEV II conceptauto’s

– 2012: wereldpremière Mitsubishi Outlander PHEV (Autosalon van Parijs)

– 2013: verkoopstart Outlander PHEV in Japan en Europa

– 2013 – 2019: Outlander PHEV bestverkochte plug-in hybride in Europa

– 2019: Outlander PHEV bestverkochte plug-in hybride ter wereld

– 2020: Outlander PHEV best verkochte plug-in hybride SUV in Europa

– 2021: Marktintroductie Mitsubishi Eclipse Cross PHEV

– 2021: Verkoop 200.000e Mitsubishi PHEV in Europa

* Cijfers van Mitsubishi Motors, cumulatieve verkoop in Europa tot eind september 2021, exclusief Israël en Oekraïne.
** Verkoopcijfers van MarkLines (België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland).