Amstelveen, 6 februari 2014

Mitsubishi Motors toont realistische toekomst in Genève

Twee nieuwe PHEV-conceptcars en Concept AR op Mitsubishi-stand

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) heeft de Autosalon van Genève als podium gekozen voor de presentatie van haar nabije toekomstvisie. Van 6 tot en met 16 maart 2014 kunnen bezoekers hier zien hoe deze gestalte krijgt, in de vorm van drie interessante conceptcars; de Concept XR-PHEV, Concept GC-PHEV en de Concept AR.

Design, rijprestaties én zo min mogelijk impact op het milieu vormden de uitgangspunten voor deze drie conceptcars. MMC toont het publiek in Genève ermee hoe haar ontwerpfilosofie werkelijkheid wordt voor de korte en middellange termijn.

  • Concept XR-PHEV: een coupé-achtige, compacte plug-in hybrid electric crossover, die gebruik maakt van een PHEV-systeem met voorwielaandrijving. Een 1.1-liter direct ingespoten MIIVEC-benzinemotor met turbo wordt gecombineerd met een compacte en zeer efficiënte, lichtgewicht elektromotor, gevoed door een accu met hoge capaciteit.
  • Concept GC-PHEV: een nieuwe generatie fullsize plug-in hybrid electric SUV, met fulltime 4WD. Een voorin geplaatste 3.0-liter V6 MIVEC benzinemotor met compressor drijft de achterwielen aan. Deze krachtbron is gekoppeld aan 8-traps automatische transmissie, een krachtige elektromotor en een accu met hoge capaciteit. Deze gecombineerde aandrijflijn biedt de 4WD-rijeigenschappen die je van een allround SUV mag verwachten.
  • Concept AR: de compacte MPV die in januari van dit jaar zijn Europese première beleefde op de Autosalon van Brussel. Deze auto combineert de sportieve rijeigenschappen van een SUV met de ruimtevoordelen van een MPV. Hij wordt aangedreven door een Belt Start Generator (BSG) mild hybrid systeem. De compacte, direct ingespoten 1.1-liter 3-cilinder in lijn MIVEC-turbomotor is gekoppeld aan een low output BSG-aandrijfsysteem, met een 48V-lithium-ion-accu en DC-DC converter.

Van concept naar realiteit
Het verkoopsucces van de Outlander PHEV in Europa (15.000 verkochte eenheden per 1 februari 2014) valt mooi samen met veertig jaar verkoopactiviteiten van Mitsubishi Motors op deze belangrijke markt. Met dit model, de eerste plug-in hybrid electric crossover voor dagelijks gebruik, heeft MMC de brug weten te slaan tussen schone en zuinige conceptcars en de Mitsubishi-modellen in de showroom. Een innovatieve realiteit die vorig jaar al werd waargemaakt, met het succesvolle optreden van de Outlander PHEV in de afmattende, 2.000 km-lange Asia Cross Country Rally 2013 (http://www.mitsubishi-motors.com/special/motorsports/asia_cross.html).