Amstelveen, 7 juni 2018

Mitsubishi Motors Thailand bouwt vijf miljoenste auto

Mijlpaal voor grootste productiefaciliteit buiten Japan

De toonaangevende autofabriek van Mitsubishi Motors Corporation (MMC) in Thailand heeft de mijlpaal van vijf miljoen geproduceerde voertuigen bereikt. De grootste productiefaciliteit van MMC buiten Japan, gevestigd in Laem Chabang, bouwt auto’s voor meer dan 120 landen. Het vijf miljoenste exemplaar was een Mitsubishi Pajero Sport die niet in Nederland geleverd wordt.

De productiefaciliteit in Thailand (MMTh) is de grootste van MMC buiten Japan, goed voor ruim 6.600 arbeidsplaatsen. In Laem Chabang zijn drie fabrieken operationeel met een gezamenlijke capaciteit van 424.000 voertuigen per jaar. Hier worden de Mitsubishi L200, Pajero Sport, Space Star en Attrage gebouwd.

MMC is al sinds 1961 actief in Thailand en opende in 1992 de eerste productiefaciliteit in Laem Chabang. De andere fabrieken zijn operationeel sinds 1996 en 2012. MMTh runt ook een vierde fabriek waar uitsluitend motoren van de productieband rollen.

In 2003 bereikte MMTh de mijlpaal van een miljoen geproduceerde voertuigen. Van de vijf miljoen auto’s die tot op heden in Thailand zijn gebouwd, zijn 3,7 miljoen geëxporteerd naar meer dan 120 landen.