Amstelveen, 3 oktober 2019

Mitsubishi Motors op de Tokyo Motor Show 2019

Wereldpremière MI-TECH CONCEPT en Super Height K-Wagon Concept.

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) staat tijdens de 46ste editie van de Tokyo Motor Show (24 oktober t/m 4 november 2019) in het teken van twee wereldprimeurs. Behalve de Super Height K-Wagon Concept – een studiemodel van een zogeheten Kei car – beleeft ook een studiemodel van een compacte plug-in hybride SUV zijn debuut: de MI-TECH CONCEPT.

Op de stand van Mitsubishi Motors is ook de MITSUBISHI ENGELBERG TOURER te zien. Dit conceptmodel van een plug-in hybride SUV debuteerde eerder dit jaar op de Autoshow van Genève en wordt nu voor het eerst in Japan aan het publiek getoond. De line-up in Tokyo wordt gecompleteerd door de Outlander PHEV en Eclipse Cross, evenals de in Europa onbekende Delica D:5 minivan, eK Cross Kei car en enkele andere Mitsubishi-modellen die uitsluitend te koop zijn in Japan.

1. Wereldpremière – MI-TECH CONCEPT

De MI-TECH CONCEPT is de belichaming van MMC’s wereldwijde slogan ‘Drive your Ambition’. Het studiemodel wordt omschreven als ‘een elektrische SUV die ongeëvenaard rijplezier en vertrouwen biedt op alle soorten terrein in licht en wind’.

Het model heeft een kleinere en lichtere plug-in hybride aandrijflijn (PHEV), bestaande uit een 4WD-systeem met vier elektromotoren. Het studiemodel wordt ook gekenmerkt door geavanceerde rijassistentiesystemen en actieve veiligheidssystemen.

1) PHEV-systeem

Voor deze compacte SUV is het PHEV-systeem compact en licht ontworpen. Bijzonder is dat Mitsubishi Motors kiest voor een gasturbine als generator in plaats van een conventionele benzinemotor. De bestuurder heeft de keuze uit een volledig elektrische rijmodus en een aantal seriehybride-modi. Het slimme systeem levert de soepele en krachtige vermogensafgifte waar geëlektrificeerde modellen bekend om staan.

2) Quad Motor elektrisch 4WD-systeem

Voor de aandrijving van de MI-TECH CONCEPT dient het zogenoemde Quad Motor met Dual Motor AYC (Active Yaw Control), bestaande uit twee elektromotoren op de vooras en twee op achteras. Het viermotorige 4WD-systeem staat garant voor een uitstekende koppelafgifte aan alle wielen en zorgt voor maximale controle, gemoedsrust en veiligheid in het dagelijkse stadsverkeer en in ruig terrein.

3) Geavanceerde rijassistentie en actieve veiligheid

Ander belangrijke eigenschap van de MI-TECH CONCEPT is het slimme HMI-systeem (human machine interface) dat een variëteit aan informatie – afkomstig van slimme optische sensortechnologie – projecteert op de voorruit. De MI-PILOT-rijassistentie waarschuwt niet alleen de bestuurder bij een mogelijke botsing, maar ondersteunt ook tijdens sturen en remmen. De bestuurder krijgt hulp van actieve veiligheidssystemen om botsingen te voorkomen of de gevolgen daarvan te beperken. Alle systemen werken met elkaar samen om te zorgen voor een geruststellende, veilige en plezierige rijervaring.

Virtual reality

Bezoekers van de Mitsubishi-stand op de Tokyo Motor Show kunnen het conceptmodel vanuit allerlei verschillende hoeken en afstanden bekijken met behulp van virtual reality.

Bezoekers kunnen de stereoscopische foto’s van de MI-TECH CONCEPT bijvoorbeeld laten roteren, in- en uitzoomen en verschillende achtergrondscènes selecteren. Tevens zijn er verschillende invalshoeken waarmee het publiek vanuit de auto van de omgeving kan bekijken: alsof ze rond de auto liepen, van buitenaf naar binnen of van onderaf bekeken.

Tevens zijn er verschillende hoeken waarmee het publiek vanuit de auto van de omgeving kan genieten. Ze kunnen rond de auto lopen, vanuit de auto naar het interieur kijken of zelfs onder de auto kijken.

2. Wereldpremière – Super Height K-Wagon Concept

De nieuwe generatie Super Height K-Wagon Concept komt tegemoet aan de wensen van bestuurders die nog lang niet klaar zijn met ontdekken. Het studiemodel heeft een ongekend ruim interieur en biedt de prestaties en functionaliteiten die je in deze voertuigcategorie kunt verwachten. Het Mitsubishi-randje komt tot uiting in het SUV-achtige design.

Het studiemodel is bijzonder wendbaar, biedt levendige prestaties en biedt maximale leefruimte. Geruststelling en veiligheid is bereikt door de toepassing van MI-PILOT – de rijassistentietechnologie voor het rijden op de snelweg in een rijstrook, Forward Collision Mitigation System, Misacceleration Mitigation System en andere actieve veiligheidssystemen die een zogenoemde SAPO CAR (Safety Support Car) S Wide classificatie opleverde van de Japanse overheid.

3. Japanse première – MITSUBISHI ENGELBERG TOURER

De MITSUBISHI ENGELBERG TOURER is een studiemodel van een volgende generatie SUV met een Twin Motor 4WD plug-in hybride aandrijfsysteem (PHEV). De auto is vernoemd naar het gelijknamige populaire skiresort in de Zwitserse Alpen die bekend staat om de panoramische vergezichten en de prachtige, uitdagende pistes waar skiërs en snowboarders hun hart ophalen.

De MITSUBISHI ENGELBERG TOURER biedt uitstekende tractie en een vertrouwenwekkend rijgedrag op alle typen wegdek en in alle weersomstandigheden. Mitsubishi Motors combineert deze eigenschappen met een groot elektrisch bereik dat kenmerkend is voor een PHEV. Dankzij de slimme plaatsing van alle systemen biedt de SUV een ruime cabine met drie zitrijen en een variëteit aan opbergmogelijkheden.

4. DENDO DRIVE HOUSE (DDH)

DDH is een one-stop shopping service die de verkoop, installatie en nazorg van een V2H-systeem (Vehicle to Home) bundelt. Een V2H-systeem voorziet huishoudens van elektrische energie die in het accupakket van een EV/PHEV is opgeslagen.

Voor een V2H-systeem zijn een EV, een V2H-adapter, zonnepanelen en een huishoudelijke batterij nodig. MMC is gestart met de proefverkoop van een DDH-servicepalet in geselecteerde regio’s in Japan. De DDH-dienst wordt tentoongesteld op de stand van Mitsubishi Motors, naast de Outlander PHEV. Een display geeft een beeld van de werking van de energiestroom van het systeem. Dat begint met zonnepanelen om de EV op te laden en het leveren van elektrische energie – afkomstig van het accupakket van de EV – naar een huishouden. Dankzij de DDH-dienst bespaart de klant op de energiekosten en heeft de klant in noodgevallen altijd een energiebron paraat.

Alle informatie over Mitsubishi Motors op de Tokyo Motor Show 2019 is te vinden via:
https://www.mitsubishi-motors.com/en/innovation/motorshow/2019/tms2019/