Amstelveen, 9 februari 2012

Mitsubishi Motors onthult nieuwe Outlander

Wereldpremière @ Autosalon van Genève 2012

Elf jaar* nadat Mitsubishi Motors Corporation (MMC) de term ‘cross-over’ introduceerde, onthult het bedrijf op de Autosalon van Genève de derde belichaming van dit concept met de nieuwe generatie Outlander.
Deze volledig nieuwe cross-over is helemaal van deze tijd – een strategische en innovatieve premium auto met inhoud, ontwikkeld rond een veelzijdig mondiaal platform. Hij komt voort uit een evenwichtige balans tussen:

  • milieuvriendelijkheid (met als doel minder dan 130 g/km CO2-uitstoot – kan per uitvoering & land verschillen);
  • geavanceerde veiligheid (met Forward Collision Mitigation System, Lane Departure Warning System, Active Cruise Control, etc.);
  • comfortabel rijden (met dual-zone climate control, etc.);
  • slimme functionaliteit (met elektrisch bedienbare achterklep, volledige derde zitrij, vlakke laadvloer, etc.);
  • meer gemak (met in hoogte en diepte verstelbaar stuur, Super-HiD ‘Wide Vision’ xenon koplampen, etc.).

De nieuwe Outlander is net zo groot als zijn voorganger en is ontworpen als een typische Mitsubishi. Het doel was om te komen tot een ‘slimme’ auto met een ‘solide – veilige – eenvoudige’ vorm; een combinatie van strakke lijnen en een duidelijke uitstraling.

Dezelfde strakke uitstraling zet zich voort in het interieur met materialen van topkwaliteit (gevoerde bekleding, zachte materialen, zilveren en zwart glimmende accenten), en een dashboard dat ontworpen is om de concentratie van de bestuurder te verhogen, inclusief ergonomische bediening op het stuur en een instrumentenpaneel met hoge resolutie dat eenvoudig is af te lezen.

De nieuwe generatie Outlander zal in Europa geleverd worden met een keuze uit twee zuinige motoren (met 2WD of 4WD): 2.0 l MIVEC benzine of 2.2 l MIVEC Clean Diesel (MMC’s eigen 4N14 motor).Afhankelijk van land, versie, motor en specificaties zullen Auto Stop & Go evenals een geheel nieuwe zestraps automatische versnellingsbak leverbaar zijn.

Als onderdeel van het nieuwe technische pakket, zal de nieuwe Outlander ook uitgerust worden met een “Eco-friendly Driving System ‘dat de bestuurder waarschuwt wanneer hij / zij met maximale efficiëntie rijdt. Vervolgens kan de bestuurder ervoor kiezen om met maximale efficiëntie te blijven rijden, om het brandstofverbruik te verbeteren. De beschikbaarheid van dit systeem hangt af van het model en de markt.

Na de onthulling in Genève wordt de nieuwe generatie Outlander eerst in Rusland gelanceerd, gevolgd door Europa (later in de zomer), Japan, Oceanië en Noord-Amerika.

In 2013 zal MMC in Europa** de vruchten plukken van de handige inbouwmogelijkheden van de veelzijdige Outlander en een plug-in hybride-uitvoering lanceren – een volledig geïntegreerde oplossing gebaseerd op MMC’s EV-kennis, die tevens optimaal gebruikmaakt van MMC’s uitgebreide expertise op het gebied van vierwielaandrijving. De Outlander, uitgerust met het Mitsubishi Plug-in Hybrid EV System, zal beschikken over een even groot bereik en een even lage CO2-uitstoot als de MITSUBISHI Concept PX-MiEV II (meer dan 800 km en minder dan 50 g/km).

*De ‘ASX’ conceptauto op de 2001 Detroit Auto Show – voorloper van de eerste generatie Outlander (Airtrek in Japan)
**Eerste marktintroductie: Japan, in 2012.

(Alle opgegeven waarden zijn nog niet gehomologeerd)
Mitsubishi Motor Sales Nederland B.V., Tamara Oostveen, PR & CRM Officer
Bovenkerkerweg 6-8, 1185 XE Amstelveen. Email: oostveen@mmsn.nl
Telefoon: 020-4056845, www.mitsubishi-motors.nl