Amstelveen, 22 maart 2022

Mitsubishi Motors ondersteunt Team Ralliart tijdens Asia Cross Country Rally

Mitsubishi Motors Corporation keert terug in de rallysport door technische ondersteuning te bieden aan Team Mitsubishi Ralliart tijdens de Asia Cross Country Rally (AXCR). Tijdens de loodzware rally, die wordt verreden van 6 tot en met 12 augustus 2022, gaat het team onder leiding van tweevoudig Dakar-winnaar Hiroshi Masuoka de strijd aan met een Mitsubishi L200 1-tons pick-up.

Team Mitsubishi Ralliart is een privéteam van het Thaise TANT SPORTS. Teamleider is Hiroshi Masuoka, die zelf als coureur met Mitsubishi Motors in 2002 en 2003 de fameuze Dakar Rally won. De AXCR is een door de internationale autosportfederatie FIA erkende cross country rally die voor het grootste deel plaatsvindt in Thailand. De rally wordt verreden in het zeer warme en vochtige klimaat van Zuidoost-Azië, op een loodzwaar parcours in de bergen en de jungle.

Mitsubishi Motors wil de kennis en ervaring die het met de rally opdoet, gebruiken om zijn kwaliteiten op het gebied van onderstel- en carrosseriestijfheid, bestuurbaarheid en off-road prestaties verder te versterken.

“Mitsubishi Motors nam jarenlang deel aan het World Rally Championship en de Dakar Rally en won beide kampioenschappen. Met de kennis en ervaring uit de rallysport verbetert Mitsubishi Motors ook zijn productieauto’s voortdurend, zodat iedereen met een gerust hart en onder alle omstandigheden met een Mitsubishi op weg kan”, zegt Masuoka. “Deelname aan de AXCR in de vorm van technische ondersteuning helpt Mitsubishi Motors om zijn unieke producteigenschappen verder te verbeteren, vooral voor strategisch belangrijke modellen voor de ASEAN-regio, zoals 1-tons pick-ups en SUV’s. Team Mitsubishi Ralliart bereidt zich grondig voor op de rally om aan de verwachtingen van de fans te voldoen. Houd ons maar in de gaten!”

Mitsubishi Motors blies het merk Ralliart in november 2021 nieuw leven in, waarna speciale edities in Thailand en accessoires in Japan werden geïntroduceerd. Door met de technische ondersteuning aan Team Mitsubishi Ralliart deel te nemen aan autosportactiviteiten, demonstreert Mitsubishi Motors zijn pioniersgeest en de opwindende ervaring die de Mitsubishi-modellen met zich meebrengen.

Bekijk hier de video over de deelname van Team Mitsubishi Ralliart aan de AXCR van 2022.