Amstelveen, 14 september 2016

Mitsubishi Motors op de Autosalon van Parijs 2016

Wereldpremière Mitsubishi GT-PHEV Concept

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) presenteert op de Autosalon van Parijs (1 t/m 16 oktober 2016) de nieuwe GT-PHEV Concept. Het studiemodel beleeft zijn wereldpremière en deelt het podium met een variëteit aan volledig elektrische en plug-in hybride modellen. De line-up sluit volledig aan op het beursthema van Mitsubishi Motors: ‘Driving Beyond: Another Step Forward with SUV’s and Electric Power’.

Mitsubishi GT-PHEV Concept
De nieuwe Mitsubishi Ground Tourer-PHEV Concept (GT-PHEV) is het studiemodel dat de nieuwe designtaal ‘Form follows Function’ met de kenmerkende, stoere Dynamic Shield-grille vertegenwoordigt. Het ruime interieur laat zich omschrijven als verfijnd en ergonomisch.

De Mitsubishi GT-PHEV Concept is uitgerust met de nieuwe, door Mitsubishi Motors ontwikkelde plug-in hybride aandrijflijn met een Triple-Motor lay-out en de volgende generatie batterijpakket met een nog grotere energiedichtheid. De aandrijflijn is gekoppeld aan Mitsubishi’s Super All Wheel Control (S-AWC) vierwielaandrijving. De voorwielen worden aangestuurd door een enkele elektromotor van 90 kW, de achterwielen door twee 45 kW elektromotoren. Het conceptmodel heeft een volledig elektrische actieradius van 120 kilometer en een totale actieradius van meer dan 1.200 kilometer (volle tank en volledig opgeladen batterij).

Mitsubishi Outlander (PHEV) MY17
Nog een primeur is weggelegd voor de Europese versies van de Mitsubishi Outlander en Outlander PHEV voor modeljaar 2017. Nieuw voor deze modellen is de herziene middenconsole. Het systeem Forward Collision Mitigation System, een autonoom noodstopsysteem op radarbasis, heeft voortaan een functie om voetgangers te herkennen. Verder doen Blind Spot Warning en andere geavanceerde actieve veiligheidssystemen hun intrede. De Outlander PHEV krijgt tevens een EV Priority Mode dat de aandrijflijn zoveel mogelijk elektrisch laat rijden.

Behalve de GT-PHEV Concept en de vernieuwde Outlander (PHEV) presenteert Mitsubishi Motors ook de Mitsubishi eX Concept, die eerder op de Tokyo Motor Show 2015 te zien was. Dit studiemodel is uitgerust met een ‘next generation’ volledig elektrische aandrijflijn.

Conceptmodellen

  • Mitsubishi GT-PHEV Concept (Wereldpremière)
  • Mitsubishi eX Concept

Seriemodellen

  • Outlander Plug-in Hybrid (PHEV) MY17
  • Outlander MY17
  • ASX
  • Pajero
  • L200
  • i-MiEV
  • Space Star