Amstelveen, 6 februari 2018

Mitsubishi Motors en RCI Bank and Services slaan handen ineen voor voertuigfinancieringsdiensten in Nederland

Onder de vlag Mitsubishi Motors Financial Services presenteert RCI Financial Services een breed aantal diensten om nieuwe en gebruikte auto’s toegankelijker te maken

Mitsubishi Motor Sales Nederland B.V. en RCI Financial Services B.V. – onderdeel van de wereldwijde financieringsmaatschappij van Groupe Renault – zijn in Nederland een commerciële samenwerking aangegaan onder de vlag van Mitsubishi Motors Financial Services (MMFS). Hiermee is het brede en aantrekkelijke financieringsaanbod van RCI Financial Services B.V. ook beschikbaar voor klanten van Mitsubishi Motors in Nederland, wat bijdraagt aan de verdere groei van de onderneming.

De samenwerking sluit naadloos aan op de ambities van beide partijen en streeft naar een penetratiegraad van 20 procent* voor alle voertuigen die in 2020 in Nederland verkocht worden. De financieringen worden aangeboden door Mitsubishi Motors Financial Services, terwijl de dienstverlening wordt ondergebracht bij RCI Financial Services. Voor zowel particuliere als zakelijke klanten van Mitsubishi Motors zijn autofinancieringen, (langetermijn-)leasevormen en aanvullende diensten, zoals verzekeringen en onderhoudscontracten, beschikbaar.

Het is voor het eerst dat financieringstakken van Mitsubishi Motors en Groupe Renault de handen ineenslaan sinds Mitsubishi Motors deel uitmaakt van de Alliantie Renault-Nissan. Het markeert ook de uitbreiding van financieringsactiviteiten naar Europa samen met Groupe Renault, na de succesvolle lancering van financieringsdiensten in samenwerking met Nissan in Australië, Nieuw-Zeeland, Canada en Thailand.

Koji Ikeya, Chief Financial Officer bij Mitsubishi Motors, over de nieuwe samenwerking: ‘De uitbreiding van het aanbod van aantrekkelijke voertuigen en financiële diensten in Europa is van cruciaal belang voor het vertrouwen en de loyaliteit van onze klanten over de hele wereld, die samen een steeds belangrijkere rol spelen bij het realiseren van de groeidoelstellingen van Mitsubishi Motors.’

‘Het doel van RCI Bank and Services is om de toegang tot automobiliteit voor de klanten van alle alliantiepartners te vergroten. Wij zijn klaar om de zakelijke belangen van Mitsubishi Motors in Nederland te ondersteunen’, aldus Gianluca De Ficchy, Chief Executive Officer bij RCI Bank and Services.

Over RCI Banque S.A.
RCI Banque SA – opgericht door en volledig eigendom van Groupe Renault – is een Franse bank die gespecialiseerd is in autofinancieringen en diensten voor klanten en dealernetwerken van Groupe Renault (Renault, Renault Samsung Motors en Dacia) over de hele wereld, voor de Nissan Group (Nissan, Infiniti en Datsun), voornamelijk in Europa, Brazilië, Zuid-Korea en in de vorm van joint-ventures in Rusland en India en met Mitsubishi Motors in Nederland.

RCI Bank and Services is het commerciële uithangbord van RCI Banque sinds februari 2016. Met meer dan 3.300 werknemers in 36 landen financierde RCI Bank and Services in 2016 meer dan 1,56 miljoen contracten (nieuwe en gebruikte voertuigen) en verkocht meer dan 3,4 miljoen diensten.

De Advance Pricing Agreements (APA’s) bedroegen € 33,3 miljard aan financieringen eind december 2016 en het bedrijfsresultaat bedroeg € 912 miljoen eind december 2016.
Sinds 2012 verzamelt RCI Bank and Services stortingen in vier landen, goed voor een nettobedrag van € 12,6 miljard eind december 2016, ofwel 33% van het bedrijfsvermogen.

Kijk voor meer informatie over RCI Bank and Services op www.rcibs.com.

*Aantal afgesloten financieringscontracten ten opzichte van nieuw geregistreerde Mitsubishi’s.