Amstelveen, 9 oktober 2013

Mitsubishi met drie conceptcars op Tokyo Motor Show 2013

Nieuwe designfilosofie voor SUV’s en MPV

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) grijpt de Tokyo Motor Show 20131 aan om maar liefst drie conceptcars te onthullen, een compacte MPV, een plug-in hybride fullsize SUV en een plug-in hybride compacte SUV. Voorzien van de nieuwste technologieën, tonen deze conceptcars de nieuwe design richting van MMC, met de focus op zuinig, rijgenot en veiligheid.

Fullsize 4WD SUV

De MITSUBISHI Concept GC-PHEV2  is een fullsize SUV die gebruik maakt van een nieuwe, enkelvoudige PHEV-motor (plug-in hybrid electric vehicle). Deze MITSUBISHI Concept GC-PHEV biedt de rijbeleving van een SUV, in combinatie met de beste milieuprestaties in zijn klasse. Met MMC’s S-AWC (Super All Wheel Control) beschikt de auto over superieure rijeigenschappen, zowel op de weg als in het ruwe terrein. De MITSUBISHI Concept GC-PHEV behoort tot het type ‘connected car’. Een auto die de bestuurder met preventieve veiligheidstechnologie en Driver Assist-systemen ondersteunt, gebruik makend van mobiele netwerken.

Compacte 2WD SUV

De MITSUBISHI Concept XR-PHEV3 is een compacte SUV van de volgende generatie. Hij is uitgevoerd met een lichtgewicht voorwielaandrijving, op basis van PHEV-technologie. Het resultaat is een bijzonder laag brandstofverbruik en aanzienlijk verbeterde milieuprestaties. Deze compacte SUV verenigt vlotte, sportieve rijeigenschappen met de stijlvolle uitstraling van een sportcoupé.

Compacte, zuinige MPV

De MITSUBISHI Concept AR4 tot slot, staat voor een nieuwe compacte MPV en biedt een geslaagde combinatie van de prettige rijeigenschappen van een SUV en de royale interieurruimte van een MPV. In deze conceptcar zijn de modernste brandstofbesparende technologieën toegepast, zoals een turbomotor met een kleine cilinderinhoud en directe brandstofinspuiting. De MITSUBISHI Concept AR biedt de inzittenden een ontspannen zit in het ruime interieur, waarin de stoelen eenvoudig op diverse manieren kunnen worden opgesteld.

*1: Ga voor meer informatie naar: http://www.tokyo-motorshow.com/en/ (Engelstalig).

*2: Grand Cruiser

*3: X (cross) over Runner

*4: Active Runabout