Amstelveen, 21 december 2018

Mitsubishi levert ruim 400 auto’s aan vliegmaatschappij Garuda

Grootste levering in de historie van Mitsubishi Motors

Mitsubishi Motors heeft de grootste fleet-order tot op heden voltooid. De order van Garuda Indonesia voor meer dan vierhonderd exemplaren van de Mitsubishi XPANDER is een sprekend bewijs van de grote vraag naar deze MPV uit de zakelijke markt.

Garuda, de nationale luchtvaartmaatschappij van Indonesië, zet de vierhonderd exemplaren van de XPANDER in ter ondersteuning van de activiteiten op Soekarno-Hatta International Airport in Tangerang in Indonesië.

Bestseller
De XPANDER is een van de bestsellers van Mitsubishi Motors. Het model werd in 2017 geïntroduceerd en eind vorige maand waren er al 100.000 exemplaren verkocht. De Mitsubishi XPANDER is ontwikkeld in Indonesië en wordt daar ook geproduceerd. De MPV is ontworpen om te voldoen aan de behoeften in de snelgroeiende economieën van Zuidoost-Azië.

De Mitsubishi XPANDER is een compacte MPV met ruimte voor de bestuurder en maximaal zeven passagiers. Daarbij biedt hij voldoende ruimte voor de bagage. De MPV combineert een aantrekkelijk design en comfort met de duurzaamheid en betrouwbaarheid waar Mitsubishi Motors om bekendstaat. De XPANDER won eerder dit jaar de titel ‘Auto van het Jaar’ van het toonaangevende Indonesische automagazine Otomotif.

Grootste order tot op heden
Mitsubishi Motors verwachtte op voorhand al veel XPANDER-klanten uit de zakelijke markt. Fleet-sales zijn een belangrijke factor in het succes van de XPANDER en de order van Garuda is de grootste tot op heden.

Trevor Mann, COO van Mitsubishi Motors: “De XPANDER is een groot succes in Indonesië en daarbuiten. Hij is populair bij zowel particuliere als zakelijke klanten. Het is mooi dat onze grootste aflevering tot op heden voor Garuda Indonesia is, een toonaangevend bedrijf in Indonesië. Het bewijst het verkoopsucces van de XPANDER, waarvan we al zo’n 100.000 exemplaren verkocht hebben sinds de introductie in 2017.”

De laatste 282 exemplaren van de Mitsubishi XPANDER zijn afgeleverd tijdens een evenement waarbij ook de CEO van Garuda Indonesia, Ari Askhara, aanwezig was. Medewerkers van Garuda gebruiken de XPANDER onder meer als shuttlevoertuig op het vliegveld.

Fotobijschrift:
Irwan Kuncoro, Director of Sales & Marketing Division PT MMKSI, en Naoya Nakamura, President Director PT MMKSI (tweede en derde van links) dragen symbolisch de Mitsubishi’s XPANDER over aan Ari Askhara – President Director of Garuda Indonesia.