Amstelveen, 25 januari 2011

Mitsubishi in het A-segment

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) onthult tijdens de autosalon van Genève (van 1 t/m 13 maart) het studiemodel Concept Global Small. Dit compacte prototype combineert bescheiden afmetingen met betaalbaarheid en een extreem laag brandstofverbruik.

MMC laat in totaal twaalf voertuigen zien, waarvan zes tijdens de persdagen. Hiertoe behoort ook de 100% elektrisch aangedreven i-MiEV (Mitsubishi Innovative Electric Vehicle). Daarvan zijn sinds de productiestart in oktober 2010 al 2.500* stuks naar Europa verscheept.

De Mitsubishi Concept Global Small is het prototype van een compacte vierdeurs auto. Deze zal in maart 2012 in Mitsubishi’s nieuwe fabriek in Thailand in productie gaan. Thailand heeft totaal drie fabrieken en wordt hiermee na Japan de grootste exporteur van Mitsubishi voertuigen.

De Concept Global Small is een belangrijke auto voor Mitsubishi, het is de eerste auto die te plaatsen is in het A-segment. Om in dit competitieve deel van de markt (het A-segment omvat sinds 2010 het grootste marktdeel van de nieuw verkochte auto’s in ons land) te kunnen slagen, heeft Mitsubishi de Concept Global Small een aantal kenmerkende eigenschappen meegegeven.

Allereerst wordt de Concept Global Small dankzij zijn compacte afmetingen een uiterst wendbare en daarmee prettig rijdende en gemakkelijk te bedienen auto. Ondanks zijn bescheiden formaat biedt de Concept Global Small plaats aan vijf volwassenen. Zij kunnen bij het in- en uitstappen gebruikmaken van vier portieren. Tot de technische verworvenheden van de Concept Global Small behoren verder een laag brandstofverbruik in combinatie met een zeer lage CO2-uitstoot van ongeveer 90 gr/km.

Deze lage uitstoot is onder meer te danken aan:
– de toepassing van een Stop&Go-systeem
– een motor met een inhoud van 1,0- tot 1,2-liter met daaraan gekoppeld een regeneratief remsysteem
– gewichtsbesparende maatregelen
– verminderde interne wrijving in de motor
– toepassing van een nieuwe generatie CVT-versnellingsbak
– nieuw ontwikkelde remmen en banden
– een carrosserie met een zeer lage luchtweerstand

www.mitsubishi-motors.nl