Amstelveen, 21 mei 2012

Mitsubishi i-MiEV Evolution strijdt mee op Pikes Peak

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) zal met twee elektrisch aangedreven auto’s (EV’s) deelnemen in de categorie ‘Electric Class’ van de legendarische Pikes Peak International Hill Climb*. MMC streeft naar de overwinning in de Electric Class met de i-MiEV Evolution, een speciaal ontwikkelde raceauto die is gebaseerd op de volledig elektrisch aangedreven i-MiEV. MMC heeft ook een reguliere productieversie van de i-MiEV ingeschreven voor deze race.

De i-MiEV Evolution nader bekeken
De i-MiEV Evolution maakt gebruik van dezelfde motor, accutechniek en andere hoofdcomponenten als de reguliere i-MiEV en is ontwikkeld in samenwerking met diverse partnerbedrijven, waaronder Meidensha Corporation en GS Yuasa Corporation. De i-MiEV Evolution is ontwikkeld ter demonstratie van MMC’s geavanceerde EV-technologie. MMC zal de technische kennis die is vergaard bij de ontwikkeling en inzet van de i-MiEV Evolution gebruiken bij de ontwikkeling van toekomstige EV-modellen met een superieure duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Team met louter professionals
De i-MiEV Evolution zal tijdens de Pikes Peak-race bestuurd worden door Hiroshi Masuoka, die tevens als teambaas zal optreden. Masuoka is de eerste Japanse coureur die meerdere malen achtereen de algemene overwinning behaalde op de Dakar Rally.
De Mitsubishi i-MiEV zal bestuurd worden door Beccy Gordon, die diverse overwinningen behaalde in de Score International Off-Road Racing Series.

*De Pikes Peak International Hill Climb wordt jaarlijks gehouden in Colorado in de Verenigde Staten. Dit jaar vindt de race plaats van 3 tot 8 juli.

Mitsubishi Motor Sales Nederland B.V.  – Tamara Oostveen – PR & CRM Officer
Bovenkerkerweg 6-8 – 1185 XE – Amstelveen – Email: oostveen@mmsn.nl
Telefoon: 020-4056845 – www.mitsubishi-motors.nl