Amstelveen, 18 maart 2024

Mitsubishi feliciteert medaillewinnaars WK Shorttrack!

Drive your ambition: Nederlanders pakken goud plus twee keer zilver

Met drie medailles op zak hebben de Nederlandse shorttrackers dit weekeinde het WK in Ahoy Rotterdam afgesloten. Mitsubishi Motors, Mobiliteitspartner van de KNSB, feliciteert de winnaars!

Het merk hanteert de slogan ‘Drive your ambition’ en is daarom sinds vorig jaar Official Partner van de schaatsbond. De meeste schaatsers van TeamNL Shorttrack rijden in een Mitsubishi naar keuze of gaan dit doen. De samenwerking duurt in elk geval drie jaar.

Goud

Het goud voor de vrouwen in de aflossing (Xandra Velzeboer, Michelle Velzeboer, Selma Poutsma, Yara van Kerkhof en Suzanne Schulting) was voor de Nederlanders het hoogtepunt van het schaatstoernooi. Suzanne Schulting kon niet deelnemen aan de finale zondagmiddag, ze liep vlak ervoor bij haar individuele 1000m finale een enkelbreuk op bij een val zo later bleek.

Xandra Velzeboer veroverde eerder al het zilver op de 500 meter. Jens van ’t Wout hield de eer hoog bij de mannen en pakte het zilver op de 1.500 meter.

Dik verdiend

‘We feliciteren de KNSB en TeamNL Shorttrack met deze medailles! We hebben grote bewondering voor de immense inzet van de shorttrackers, die zich met enorme overgave hebben voorbereid op dit WK. De medailles zijn wat dat betreft dik verdiend! Natuurlijk wensen we Suzanne Schulting veel sterkte bij het herstel’, zegt Robbert van den Heuvel, als Manager Marketing Communication bij Mitsubishi Motors verantwoordelijk voor de sponsoring.

*Fotobijschrift: @Shapevisions