Amstelveen, 24 januari 2019

Mitsubishi Eclipse Cross viert verjaardag met 80.000 orders en subtiele wijzigingen

Nieuwe SUV beleeft succesvol eerste verkoopjaar

Een jaar na de introductie van de Mitsubishi Eclipse Cross staat de wereldwijde teller al op meer dan 80.000 verkochte exemplaren. Mitsubishi Motors versterkt de aantrekkingskracht van de SUV nog verder met een aantal subtiele wijzigingen, die vanaf eind 2019 in Nederland beschikbaar zijn.

De Eclipse Cross werd begin 2018 gelanceerd in Europa, Japan en de Verenigde Staten. Het model mocht direct rekenen op veel belangrijkstelling dankzij de combinatie van SUV-functionaliteiten en aantrekkelijke, coupé-achtige styling.

Cumulatieve verkoop Eclipse Cross per 31 december 2018

Europa33.287 stuks
Noord-Amerika14.026 stuks
Australië/Nieuw-Zeeland9.332 stuks
Japan11.592 stuks
Overig11.877 stuks

De Eclipse Cross, waarmee Mitsubishi Motors voor het eerst het coupé-SUV-segment betrad, valt in de smaak met zijn vormgeving. Klantonderzoek leert dat het design het belangrijkste aankoopargument is.

Om de marktpositie van de Eclipse Cross verder te versterken, voert Mitsubishi Motors komend jaar een aantal subtiele wijzigingen door, die vanaf eind 2019 beschikbaar zijn in Nederland. Zo worden de 2WD-varianten leverbaar met Active Yaw Brake Control voor nog meer stabiliteit en grip in bochten.

Andere noviteiten zijn de nieuw ontworpen 16-inch lichtmetalen wielen en toegang tot de Mitsubishi Connect-services via de smartphone-app. De nieuwe dieselmotor voor de Eclipse Cross wordt niet in Nederland gevoerd.

“De Eclipse Cross is in meerdere opzichten onderscheidend in het compacte SUV-segment”, zegt Yuichiro Hayashi, Chief Product Specialist. “De coupé-achtige vormgeving wordt gecombineerd met de kenmerkende SUV-functionaliteiten en rijeigenschappen van Mitsubishi Motors, wat resulteert in een stijlvolle, robuuste auto met een prettig rijgedrag. Het mondiale succes is het bewijs dat het voertuigconcept aanslaat bij klanten over de hele wereld.”

Behalve het verkoopsucces werd de Eclipse Cross ook uitgeroepen tot ‘Car of the Year 2019’ door de Automotive Researchers’ & Journalists’ Conference in Japan (RJC).

De prestigieuze RJC-prijs wordt toegekend door de Japanse vereniging van professionele onderzoekers en journalisten uit de automobielindustrie. De winnaar wordt gekozen uit alle Japanse modellen die tussen november en oktober nieuw op de binnenlandse markt geïntroduceerd zijn. De jury is onder de indruk van het scherpe design, de goede prestaties op ruige wegen en de uitgebalanceerde dynamiek van de Eclipse Cross.