Amstelveen, 11 maart 2011

Mitsubishi auto’s nog meer biologisch afbreekbaar!

Nadat Mitsubishi eerder al aankondigde interieurdelen, waaronder het dashboard, te zullen vervaardigen van materiaal op basis van bamboe, maakt de fabrikant nu bekend ook de interieurbekleding van biologisch afbreekbare materialen te gaan maken.

Bekleding
Mitsubishi Motors Corporation (MMC) heeft aangekondigd een nieuw interieur bekleding, een combinatie van PET (polyethyleentereftalaat) en katoen vezels, toe te voegen aan de “green plastic” line-up, MMC´s plantaardige materiaaltechnologie. In de zomer zal MMC starten met de toepassing van deze bekleding. Bekleding is over het algemeen gebaseerd op aardoliematerialen. De bekleding van Mitsubishi is het nieuwe PET-Fiber materiaal is gebreid in katoenvezels. Het materiaal is in staat om niet alleen te worden gebruikt voor autostoelen, maar ook voor andere gebieden, zoals het plafond en de sierstrippen. Met deze verandering zal de CO²-uitstoot gedurende de levenscyclus (van het bereiken van grondstoffen tot verwijdering) verlagen met ongeveer 20% in vergelijking met conventionele producten (PET 100%)*1.

Bamboe
MMC is al sinds enkele jaren bezig met de verschuiving naar biologisch afbreekbare en duurzame materialen voor auto-onderdelen. Zo ontwikkelde MMC een materiaal dat een plantaardige hars, polybutyleen succinaat (PBS) gecombineerd met bamboe vezels. Bamboe groeit tot zijn volle hoogte in slechts een paar jaar, in vergelijking met de tientallen jaren dat nodig is voor de traditionele hout.
De PBS / bamboevezel heeft een verlaging van 50% minder CO²-uitstoot gedurende de levenscyclus dan polipropyleen, een veel gebruikte op aardoliegebaseerde kunststof.

In een poging om te helpen met het stoppen van de opwarming van de aarde en om de uitputting van onze olievoorraden tegen te gaan, is MMC uitvoerig bezig met verder onderzoek en ontwikkeling van “green plastic”-technologie om de aardoliegebaseerde materialen, veel gebruikt in auto-onderdelen, te vervangen.
* 1: Plantgebaseerde materialen die koolstofneutraal zijn hebben een lagere de CO² uitstoot gedurende de hele levenscyclus van een product, in vergelijking met aardoliegebaseerde materialen.

www.mitsubishi-motors.nl

Nieuwsfeiten:
  • 20% CO2 uitstoot besparing tijdens de gehele levenscyclus