Amstelveen, 24 mei 2017

Grondige modernisatie voor R&D Center van Mitsubishi Motors

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) is gestart met de grote renovatie van het R&D Center in het Japanse Okazaki. Onder meer het hoofdkantoor, de testfaciliteit voor weersomstandigheden en de windtunnel worden opnieuw gebouwd. Dankzij de sterk gemoderniseerde werkomgeving met de nieuwste apparatuur worden de R&D-processen voor toekomstige Mitsubishi-modellen naar een nog hoger niveau getild.

Met de renovatie van het R&D Center van MMC is een investering van circa 33 miljard yen gemoeid (*263 miljoen euro). Het nieuwe hoofdkantoor en testcentrum voor weersomstandigheden worden na de zomer van 2018 in gebruik genomen. De compleet nieuwe windtunnel is begin 2020 gereed.

Kantoorgebouw
Het nieuwe hoofdkantoor krijgt acht verdiepingen en een grote conferentiezaal voor maximaal 700 personen. Bij het ontwerp van het pand is rekening gehouden met de samenwerkende afdelingen om snel en gemakkelijk van verdieping te wisselen. Tevens komt er extra vergaderruimte voor betere communicatie. In het hoofdkantoor komen circa 2.000 werknemers te zitten op de afdelingen voor design, ontwikkeling, certificatie en toetsing.

Testfaciliteit voor weersomstandigheden
In deze testomgeving worden alle mogelijke weersomstandigheden nagebootst. Dat biedt de mogelijkheid om uiteenlopende tests uit te voeren in extreme temperaturen van -40 tot +50 °C, zowel in sneeuw als in natuurlijk zonlicht.

Windtunnel
De compleet nieuwe, grote windtunnel is bedoeld om de aerodynamische eigenschappen, de milieuprestaties en het geluidsniveau van toekomstige modellen te optimaliseren. Tevens wordt de windtunnel voorzien van een speciale lopende band waarmee complexe rijomstandigheden kunnen worden gesimuleerd.

*Genoemde bedragen in euro’s zijn op basis van de huidige wisselkoers van EUR/JPY 125,1725.