Amstelveen, 25 februari 2015

Mitsubishi Motors @ Autosalon van Genève 2015

Mitsubishi Motors showt op de 85ste Autosalon van Genève3 een wereldprimeur, de MITSUBISHI Concept XR-PHEV II1, en een Europese primeur, de L2002. De Concept XR-PHEV II is een compacte SUV met een nieuw plug-in hybrid EV (PHEV) aandrijfsysteem. De volledig nieuwe L200 komt in de loop van de zomer in Europa op de markt.

De MITSUBISHI Concept XR-PHEV II een studie van een compacte SUV en een voorbode van een tweede PHEV naast de in 2013 gelanceerde Outlander PHEV. Mitsubishi heeft voor de Concept XR-PHEV II een compleet nieuw, lichtgewicht aandrijfsysteem ontwikkeld. Dat bestaat uit een hoogst efficiënte combinatie van voorin geplaatste krachtbronnen en voorwielaandrijving, ideaal voor een urban crossover. Het systeem zal naar verwachting een zeer lage CO2-uitstoot opleveren van slechts 40 g/km, een van de laagste waardes onder de PHEV’s. Tegelijk staat de aandrijving borg voor stevige prestaties, souplesse en een felle respons met zijn 120 kW (163 pk) sterke elektromotor. Het conceptmodel PHEV weerspiegelt de focus van Mitsubishi Motors op elektrisch aangedreven auto’s en duurzame technologieën. Daarin staat de ontwikkeling van PHEV-aandrijfsystemen centraal, die in de nabije toekomst in elk model zijn toe te passen.

De L200 is de uitvoering met de Europese specificaties van de nieuwe Triton/Strada pick-up, die afgelopen november in Thailand is geïntroduceerd. Hij is ontworpen als de ultieme ‘Sport Utility Truck’, met vergrote functionaliteit en betrouwbaarheid voor bedrijfsmatig gebruik en met een comfortniveau van een personenauto. De dieselversie van de L200 heeft een 2,4-liter Clean Diesel MIVEC-turbomotor, die voldoet aan de strengste Europese emissienormen en slechts 169 g/km aan CO2 uitstoot. Ook dat is een van de laagste waardes in deze klasse. Het vermogen is daarentegen fors met 133 kW (181 pk) (High Power-uitvoering). De vierwielaangedreven versies hebben de Super Select 4WD-II-aandrijflijn van de Pajero4 met vier rijmodi, waardoor de bestuurder van ideale tractie is verzekerd op alle soorten wegdek en over buitengewone capaciteiten beschikt voor het rijden over onverhard terrein. De geheel nieuwe L200 pick-up zal geleidelijk wereldwijd worden geïntroduceerd in zo’n 150 landen.

1 XR staat voor X (crossover) Runner. Een stijlvol crossovermodel bedoeld voor gebruik op alle soorten wegen in buitengebied en stad.
2 Triton of Strada in sommige landen.
3 Voor meer informatie http://www.salon-auto.ch/site_provisoire/index_en.php (Engels).
4 Montero of Shogun in sommige landen.

Lees het volledige persbericht in de bijlage.