Amstelveen, 2 februari 2016

Focus op avontuurlijke SUV’s

Mitsubishi Motors op Autosalon van Genève 2016

Amstelveen, 2 februari 2016 – Tijdens de 86e Autosalon van Genève richt Mitsubishi Motors zich nadrukkelijk op de verdere ontwikkeling van haar avontuurlijke SUV-gamma. In 2015 introduceerde het merk met de drie diamanten de vijfde generatie van de L200 en de tweede generatie van de Outlander PHEV. Met laatstgenoemde keerde Mitsubishi Motors bovendien terug in de autosport tijdens de rally Baja Portalegre 500.

Verleidelijke (studie)modellen

  • De eX-Concept oogstte bij zijn onthulling op de Tokyo Motor Show in 2015 veel lof. Het model is een concept voor een compacte, strak vormgegeven SUV met een zeer efficiënte elektrische aandrijflijn die goed is voor een actieradius van 400 kilometer.
  • Op basis van de L200 en ASX presenteert Mitsubishi Motors twee opvallende studiemodellen. Ze combineren de traditionele kwaliteiten van Mitsubishi’s SUV’s met een opvallende styling. Met de unieke kleurcombinatie, grijs met fel oranje accenten en zwarte lichtmetalen wielen richten de concepts zich vooral op stedelijke avonturiers.
  • Nadat hij zijn werelddebuut maakte op de Los Angeles Auto Show in november 2015 komt de herziene ASX ook naar Europa. De vormgeving is een nieuwe interpretatie van Mitsubishi Motors Corporations Dynamic Shield-designtaal. De vernieuwde Mitsubishi ASX arriveert in de tweede helft van dit jaar in Nederland.

De komende Autosalon van Genève markeert ook de marktintroductie van de ingrijpend vernieuwde Mitsubishi Space Star, die een paar weken geleden op de Autosalon van Brussel zijn Europese debuut maakte.