Amstelveen, 7 januari 2019

Evert van der Wal Operationeel Directeur bij Mitsubishi Motor Sales Nederland

Mitsubishi Motor Sales Nederland breidt de directie uit met Evert van der Wal (40) in de functie van Operationeel Directeur. Dit is een nieuwe functie en aanvullend op de zittende directie. De huidige Managing Director Frank Krol (44) blijft aan MMSN verbonden maar gaat tevens bij Mitsubishi Motors Europe aan de slag als Director Sales.

Frank Krol is verheugd over de komst van Van der Wal: ‘Ter versterking van het directieteam zochten we een veelzijdige automotive professional met een brede ervaring, kennis van financiering en fleet-business. Evert past volledig in het profiel dat we hadden geschetst.’ Van der Wal is op 2 januari in zijn nieuwe functie van start gegaan.

Evert van der Wal werkte eerder bij onder meer Renault Nederland, RCI-Bank en tot voor kort bij FCA Nederland. Over deze nieuwe uitdaging zegt Van der Wal: ‘Ik heb veel zin in de deze klus! Na ervaring met een Frans en een Italiaans merk nu dan een Japans merk. En ook is de dynamiek van de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi is natuurlijk interessant.’ De komende tijd zal Van der Wal de Nederlandse Mitsubishi dealers bezoeken en zich verdiepen in de wereld van Mitsubishi Motors.

De functie Operationeel Directeur is nieuw bij MMSN. Frank Krol zegt daarover: ‘Mitsubishi heeft flinke ambities in Europa en in Nederland. Om die ambities versneld te realiseren ben ik gevraagd om toe te treden tot de Europese operatie. Tegelijkertijd is MMSN de enige volledig captive-distributeur van Mitsubishi Motors Corporation in Europa. MMC wilde dat ik ook daarbij nog betrokken blijf. Met deze nieuwe functie is dat gewaarborgd en kan ik mij in de eerste plaats richten op Europese activiteiten.’

Krol startte zijn carrière in 1999 bij Mitsubishi Motors Europe als Product Manager. Na diverse functies op Europees niveau te hebben vervuld, ging hij in 2009 aan de slag voor Mitsubishi Motor Sales Nederland, waar hij sinds december 2016 Managing Director is.

Fotobijschrift:
Frank Krol (links) wenst Evert van der Wal veel succes als Operationeel Directeur van Mitsubishi Motor Sales Nederland. Krol blijft eindverantwoordelijk voor MMSN maar verhuist wel naar Mitsubishi Motors Europe als Director Sales.