Amstelveen, 23 februari 2011

Euro NCAP kent Mitsubishi i-MiEV vier sterren toe

Bij zijn introductie in Japan in juli 2009 was de Mitsubishi i-MiEV de eerste elektrische productieauto van een grote fabrikant. De i-MiEV is ook het eerste elektrische voertuig waarmee de vermaarde Euro NCAP botsproeven heeft uitgevoerd: een mijlpaal die nog meer betekenis kreeg met de toekenning van vier sterren*.

Voor praktisch gebruik
Deze uitstekende testresultaten onderstrepen de praktijkgerichte visie van Mitsubishi Motors bij de ontwikkeling van dit vooruitstrevende vervoermiddel: de gebruikte technologie is ambitieus, maar de auto is ideaal voor algemeen dagelijks gebruik dankzij de eenvoudige besturing, voortreffelijke rijprestaties en het algehele comfort.
Hierbij hoort natuurlijk ook de passieve en actieve beveiliging zoals die bekend is bij auto’s met een conventionele verbrandingsmotor. Dit resultaat is verkregen door ruim 500.000 testkilometers tellend ontwikkelingsproces dat alleen een grote fabrikant zoals Mitsubishi Motors Corporation (MMC) op poten kan zetten.

Betrouwbaarheid
Door optimaal gebruik te maken van de eigen geavanceerde ‘mid-ship’-constructie heeft MMC de i-MiEV kunnen voorzien van een compacte, lichte motor en een krachtige lithium-ion batterij die veilig is verankerd in de 2,55 m lange wielbasis.

In dit opzicht spreekt het commentaar van de Euro NCAP over de betrouwbaarheid van de i-MiEV dan ook boekdelen: “Wij hebben geen problemen ondervonden met het hoogspanningssysteem dat de auto van elektriciteit voorziet: de batterij is op de juiste manier van de carrosserie geïsoleerd en heeft de tests onbeschadigd overleefd.”

De Mitsubishi i-MiEV is recentelijk in 15 Europese landen geïntroduceerd en heeft nu al de verkoopverwachtingen voor deze regio overtroffen (eind januari 2011 waren al 3000 eenheden verscheept). Een hoogtepunt was onder meer de eerste plaats in het A-segment in Noorwegen. Dit jaar zal de i-MiEV ook in Noord-Amerika worden geïntroduceerd.