Amstelveen, 21 december 2018

Carabinieri neemt Mitsubishi Eclipse Cross in ontvangst

Italiaanse politiekorps kiest opnieuw voor Mitsubishi Motors

De Mitsubishi Eclipse Cross trekt een prestigieuze nieuwe outfit aan. Het Italiaanse militaire politiecorps Arma dei Carabinieri neemt twee exemplaren van de SUV in gebruik.

Mitsubishi Motors heeft de twee exemplaren van de Eclipse Cross speciaal uitgerust voor inzet overal in Italië door de Carabinieri. De keuze van het politiekorps viel op de Mitsubishi Eclipse Cross vanwege de uitstekende prestaties van de 1,5-liter turbobenzinemotor en de zekerheid en veiligheid die de S-AWC (Super-All Wheel Control) vierwielaandrijving onder alle omstandigheden biedt. Tevens wordt de SUV gekenmerkt om zijn opvallende vormgeving, vooruitstrevende techniek, veiligheid en duurzaamheid.

Speciale opdrachten
De twee exemplaren van de Mitsubishi Eclipse Cross die aan de korpsleiding in Rome zijn afgeleverd, worden in eerste instantie gestationeerd in Rome en Milaan voor inzet bij speciale missies – zoals transport van organen en bloed – en voor officiële taken als beveiliging van specifieke gebieden. Mitsubishi Motors vindt het een eer dat het de Carabinieri kan ondersteunen bij de activiteiten die zowel sociaal als humanitair belangrijk zijn.

De samenwerking van Mitsubishi Motors en de Carabinieri staat niet op zichzelf. Mitsubishi Motors heeft al meerdere gepantserde exemplaren van zijn iconische terreinauto, de Pajero, geleverd die de Carabinieri inzette in gevaarlijke gebieden en situaties. Ook andere Mitsubishi-modellen zijn met succes ingezet bij belangrijke en gevaarlijke operaties, bijvoorbeeld in Afghanistan en Irak, waar ze hun uitzonderlijke betrouwbaarheid hebben bewezen.

Voortdurende samenwerking
“We zijn trots op de samenwerking met de Carabinieri”, zegt Luca Ronconi, CEO van Mitsubishi Motors Automobili Italia. “Die begon jaren geleden, toen we een speciaal uitgeruste Mitsubishi Pajero leverde die overal is ingezet, ook in risicovolle gebieden in het buitenland. In 2014 koos het politiekorps onze elektrische stadsauto, de Mitusbishi i-MiEV, voor duurzame en ecologisch verantwoorde mobiliteit. Mitsubishi Motors Automobili Italia is klaar om aan de toekomstige, groeiende mobiliteitsbehoeften van de Arma dei Carabinieri te voldoen.”