Amstelveen, 10 oktober 2013

Bezegeling strategische samenwerking Mitsubishi Corporation en Eneco Groep

Vandaag -op de Dag van de Duurzaamheid- krijgt Eneco  de autosleutels uitgereikt van 40 i-MiEVs, de elektrische auto van Mitsubishi Motors. De overhandiging maakt deel uit van de strategische overeenkomst die Mitsubishi Corporation en Eneco begin 2013 sloten om intensief samen te gaan werken aan de ontwikkeling van windmolenparken op zee; met als eerste concrete resultaat een belang van 50% dat het Japanse concern neemt in het nieuw te bouwen windpark op zee Eneco Luchterduinen. Een aanmerkelijk deel van deze auto’s wordt door Eneco uitgeleend aan duurzame partners waarmee het bedrijf nauw samenwerkt; goede doelen, coöperaties en bedrijven.

Als onderdeel van de samenwerking tussen Eneco en Mitsubishi Corporation heeft Eneco 40 i-MiEVs afgenomen: de compacte 100% elektrische auto van Mitsubishi. Eneco gaat het merendeel van deze auto’s inzetten voor eigen gebruik, maar zal een aantal ook uitlenen aan partners die zich sterk inzetten voor verduurzaming.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigde dhr. Tatsuya Kaji, Corporate General Manager Mitsubishi Motors Europa & Midden-Oosten, de autosleutels aan medewerkers van Eneco, Stedin en Joulz, en aan duurzame partners van Eneco als Diergaarde Blijdorp, Center Parcs en de lokale coöperatie’s LochemEnergie en Veenstroom. Op deze manier ondersteunen Mitsubishi Corporation, Mitsubishi Motors en Eneco dé transportwijze van de toekomst: de elektrische auto. De i-MiEVs (een afkorting van Mitsubishi Innovative Electric Vehicle) zullen bovendien gaan rijden op HollandseWindstroom van Eneco.

Mitsubishi Corporation en Eneco hebben het hetzelfde doel om duurzame energie voor iedereen mogelijk te maken. Beide concerns investeerden én investeren ook volop in elektrisch rijden. Zo verrichte Eneco pionierswerk door in 2008 de eerste oplaadpaal in de publieke ruimte te plaatsen en investeert Mitsubishi Corporation in Lithium Energy Japan waar lithium ion accu’s worden geproduceerd.

Voor meer informatie:

Mitsubishi Motors

Willem Jan Oosterveld

T. 06-53391536

E. oosterveld@mmsn.nl

Eneco

Marcel van Dun

T. 06-55697076

E. marcel.vandun@eneco.com