Amstelveen, 24 april 2011

Amsterdam en Mitsubishi werken samen om elektrisch vervoer te stimuleren

De gemeente Amsterdam en Mitsubishi Motor Sales Nederland ondertekenden vandaag een intentieverklaring met als doel samenwerken om elektrisch vervoer in Amsterdam verder te brengen. Ook werd de 100% elektrische auto, de i-MiEV (Mitsubishi Innovative Electrical Vehicle) aan de gemeente geleverd.

Directeur van de gemeentelijke dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer, Ronald Venderbosch, tekende de intentieverklaring met Marco de Lange, Managing Director Mitsubishi Motor Sales Nederland BV. De samenwerking heeft meerdere doelen. Zowel het delen van kennis over de voertuigen, de oplaadinfrastructuur en het beleid, als ook het opzetten van een gezamenlijke evaluatie en mogelijke demonstratie van elektrische voertuigen in Amsterdam. Met een gezamenlijke inspanning willen beide partijen elektrisch vervoer in Amsterdam verder brengen.

De gemeente Amsterdam en Mitsubishi Motor Sales Nederland hebben een gedeelde interesse in de inzet en het onderzoeken van elektrische voertuigen vanuit luchtkwaliteitoverwegingen en daarmee samenhangend het stimuleren van duurzame mobiliteit. Venderbosch: “Samen met het bedrijfsleven zitten we in een onomkeerbare ontwikkeling. Mitsubishi investeert in elektrisch vervoer en is daarmee een grote partij die gaat bijdragen aan verbetering van de luchtkwaliteit in Amsterdam. Door kennis en ervaring uit te wisselen kunnen we die ontwikkeling versterken en versnellen.”

De Lange: “Duurzaamheid en het verlagen van de CO2-uitstoot, daar draait het voor Mitsubishi om. En omdat de elektrische auto er nog maar net is, hebben we sterke partijen nodig met wie we het elektrisch rijden samen kunnen stimuleren. De gemeente Amsterdam kan die functie vervullen, bijvoorbeeld als krachtig rolmodel.”

De i-MiEV
De i-MiEV is sinds december 2010 verkrijgbaar op de Nederlandse markt vanaf € 32.830,- incl. BTW. De auto heeft een actieradius van 150 km en is volledig op te laden in 6,5 uur en met snelladen in 30 minuten voor 80 procent.

Over Amsterdam Elektrisch
In 2015 moet Amsterdam voldoen aan de Europese normen voor luchtkwaliteit. Elektrisch vervoer is goed voor de luchtkwaliteit omdat het lokaal geen vervuilende stoffen uitstoot. Amsterdam stimuleert elektrisch vervoer onder meer door een netwerk van oplaadpunten aan te leggen en samen te werken met bedrijven. Naast de intentieverklaring met Mitsubishi heeft de gemeente Amsterdam eerder al overeenkomsten gesloten met Renault/Nissan en PSA Peugeot Citroën.

NOOT VOOR REDACTIE:
Christine van ’t Hull, Programmabureau Luchtkwaliteit, gemeente Amsterdam,
tel. 06 519 14135

Mitsubishi Motor Sales Nederland B.V., Tamara Oostveen, PR& CRM Officer

Bovenkerkerweg 6-8, 1185 XE Amstelveen Telefoon: 020-4056 845
www.mitsubishi-motors.nl