Amstelveen, 22 november 2018

Alliance Ventures investeert in Enevate om ontwikkeling lithium-ion batterijtechnologie voor elektrische auto’s te versnellen

Silicium-dominante Li-ion-technologie van Enevate biedt extreme korte laadtijden, hoge energiedichtheid en verbeterde veiligheid

Alliance Ventures, het strategische investeringsfonds van de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi, kondigt een durfkapitaalinjectie aan voor Enevate Corporation. Het bedrijf is gespecialiseerd in lithium-ion (Li-ion) batterijtechnologie en gevestigd in Irvine, Californië. Alliance Ventures werd eerder dit jaar opgericht om start-ups en entrepreneurs te ondersteunen voor de ontwikkeling van baanbrekende technologie voor toekomstige automobiliteit.

Francois Dossa, Alliance Global Vice President, Ventures en Open Innovation, zei: “We zijn zeer verheugd met de strategische investering in Enevate, waarmee we de ontwikkeling van haar geavanceerde elektrodetechnologie ondersteunen. De continue ontwikkeling hiervan helpt de elektrificatie van onze voertuigen te versnellen.”

Met de investering wordt de expertise van Enevate benadrukt op het gebied van baanbrekende Li-ion-batterijen die extreem snel opgeladen kunnen worden en een hoge energiedichtheid bieden. De technologie van Enevate, waarmee het opladen van elektrische voertuigen net zo snel gaat als het tanken van conventionele auto’s, wordt beschouwd als de vooruitstrevendste in de batterijwereld.

“We hebben het gemeenschappelijke doel om het gebruik van elektrisch aangedreven voertuigen eenvoudiger te maken en geschikt voor massamarkten”, zegt Robert A. Rango, President en CEO van Enevate Corporation. “Wij verheugen ons op de samenwerking met Renault-Nissan-Mitsubishi aangezien de alliantie marktleider is op het gebied van elektrisch rijden en de behoeften van EV-rijders begrijpt.”

De batterij met HD-Energy® Technology van Enevate kan in slechts vijf minuten worden opgeladen en biedt een hoge energiedichtheid en voor een grote actieradius. Ook ligt de focus op hoge batterijprestaties bij lage temperaturen voor optimaal gebruik in koudere werelddelen, lagere kosten en extra veiligheid. De extreem korte laadtijd is momenteel uniek voor een batterij met Li-ion-technologie. Batterij- en autofabrikanten krijgen de licentie om de silicium-dominante HD-Energy® Technology wereldwijd op grote schaal te produceren om de elektrische aandrijftechniek voor auto’s naar een veel hoger niveau te tillen.

Over Enevate Corporation
Enevate Corporation, met het hoofdkantoor gevestigd in Californië, ontwikkelt en licenseert geavanceerde, silicium-dominante Li-ion-batterijen die een revolutie teweegbrengen in het EV-segment door belangrijke barrières voor EV-acceptatie weg te nemen. Het baanbrekende werk van Enevate op het gebied van anodes en cellen heeft geresulteerd in de geavanceerde HD-Energy® Technology met extreem korte laadtijden, zonder concessies ten aanzien van energiedichtheid en prestaties bij lage temperaturen, lage kosten en veiligheid ten opzichte van conventionele Li-ion-batterijen met grafiet.
De investeerders worden gevormd door Mission Ventures, Draper Fisher Jurvetson, Tsing Capital, Infinite Potential Technologies, Presidio Ventures – een bedrijf van Sumitomo Corporation, CEC Capital, Samsung, Lenovo, LG Chem en de Alliance Renault-Nissan-Mitsubishi. Zowel Enevate als het Enevate-logo, HD-Energy en eBoost zijn geregistreerde handelsmerken van de Enevate Corporation. Meer informatie is te vinden op www.enevate.com.