Newsroom Mitsubishi Motors

Mitsubishi Outlander PHEV nog steeds zijn tijd vooruit
Na vijf jaar nog onverminderd populair

Het is alweer vijf jaar geleden toen het succesverhaal van de Mitsubishi Outlander PHEV begon. De verkoop ging op 21 oktober 2013 van start op de Nederlandse markt en de Outlander PHEV bekleedt nog steeds een unieke positie.

Een jaar na zijn werelddebuut op de Autosalon van Parijs in 2012 betrad Mitsubishi Motors Corporation (MMC) met de Outlander PHEV onontgonnen terrein. Het was de eerste SUV met twee motoren en vierwielaandrijving, gebaseerd op een elektrisch aangedreven platform.

Concurrenten in het plug-in hybridesegment waren er destijds nauwelijks en elektrisch aangedreven auto’s hadden nog een actieradius waarmee die niet ver buiten de stad konden komen. En dat terwijl de plug-in hybride Mitsubishi Outlander PHEV – ook met een gezin inclusief bagage – een zorgeloos bereik van meer dan achthonderd kilometer bood.

Nog steeds succesvol…
Vijf jaar na de introductie is de Mitsubishi Outlander PHEV de bestverkochte plug-in hybride in Europa – ongeacht het segment, merk of type auto. Het Europese verkoopcijfer stond op 30 september 2018 op maar liefst 115.448 stuks (cijfers MME). Daarmee blijkt de Outlander PHEV populairder dan alle concurrenten, zelfs in landen met sterke autofabrikanten van eigen bodem, zoals Duitsland en Zweden.

…en uniek
Terwijl de levering van de grondig verbeterde Outlander PHEV voor modeljaar 2019 op gang is, is de Outlander PHEV na vijf jaar nog altijd een unieke auto. Des te meer nu de veel strengere en realistischere WLTP-emissietest van kracht is, en het aantal modellen dat werd gepresenteerd als concurrentie verder is uitgedund. De Outlander PHEV vormt met zijn CO2-emissie van slechts 46 g/km een onverminderd aantrekkelijk aanbod.

ClearTechnology

Mitsubishi Motors heeft een eigen blog, ClearTechnology; Als autofabrikant, investeren wij al jaren in duurzame mobiliteit. Wil je meer weten? Lees verder op het ClearTechnology blog.

Wij maken gebruik van cookies.

Wij maken gebruik van cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Als u hiermee akkoord gaat, klik dan op 'Accepteren'. Als u meer wilt weten over cookies en de wijze waarop Mitsubishi Motors informatie verzamelt, klik dan op 'Algemeen Privacy- en Cookiebeleid'.

Algemeen Privacy- en Cookiebeleid