Newsroom Mitsubishi Motors

Werelddebuut vernieuwde Mitsubishi Space Star
Mitsubishi Motors op de Los Angeles Auto Show 2015

Mitsubishi Motors toont op de Los Angeles Auto Show de vernieuwde Space Star. Dit model is een uitgelezen voorbeeld van Mitsubishi’s kernwaarden: aantrekkelijke prijs en ongeëvenaarde kwaliteit. De Space Star is vernieuwd volgens de nieuwe designtaal van Mitsubishi Motors en maakt in het eerste kwartaal van 2016 zijn debuut in Nederland.

“Noord-Amerika is een belangrijke markt voor Mitsubishi Motors. Vandaar dat op de Los Angeles Auto Show onder meer de nieuwe Space Star wordt geïntroduceerd samen met de Outlander Sport”, zegt Don Swearingen, executive vice president bij Mitsubishi Motors North America. De Outlander Sport is het equivalent van de Europese ASX en is voorlopig voorbehouden aan Amerika.

Geheel nieuw vormgegeven Space Star
De vernieuwde Mitsubishi Space Star heeft een fris uiterlijk, met een nieuw vormgegeven neus, voor- en achterbumper en achterspoiler. Het model heeft nieuwe koplampen en is leverbaar met led-achterlichten.

In het interieur van de Space Star is niet alleen nieuwe stoelbekleding toegepast, maar ook een nieuw instrumentenpaneel en stuurwiel. Bovendien is de vernieuwde Space Star de eerste Mitsubishi die uitgerust kan worden met Android Auto en Apple CarPlay.

De wegligging en de stabiliteit van de Space Star zijn verbeterd dankzij geoptimaliseerde dempers en een gewijzigde elektronische stuurbekrachtiging. Mitsubishi Motors monteert ook remschijven met een grotere diameter aan de voorzijde en grotere trommelremmen aan de achterzijde. Verder is het model standaard voorzien van Hill Start Assist.
Mitsubishi levert de vernieuwde Space Star met de bekende 1,2-liter driecilinder benzinemotor. De auto is uitgerust met de nieuwste versie van MIVEC, Mitsubishi Motors’ innovatieve elektronische kleptiming, waarmee het brandstofverbruik en de emissies verder beperkt worden. De vernieuwde Mitsubishi Space Star komt in februari 2016 naar Nederland en zal er dan ook met 1,0 liter motor verkrijgbaar zijn, zowel handgeschakeld als met CVT-automaat.

ClearTechnology

Mitsubishi Motors heeft een eigen blog, ClearTechnology; Als autofabrikant, investeren wij al jaren in duurzame mobiliteit. Wil je meer weten? Lees verder op het ClearTechnology blog.

Wij maken gebruik van cookies.

Wij maken gebruik van cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Als u hiermee akkoord gaat, klik dan op 'Accepteren'. Als u meer wilt weten over cookies en de wijze waarop Mitsubishi Motors informatie verzamelt, klik dan op 'Algemeen Privacy- en Cookiebeleid'.

Algemeen Privacy- en Cookiebeleid